Dünyadan Türkiye’ye destek mesajları selamlıyor!

Dünyadan Türkiye’ye destek mesajları selamlıyor!
22:00 - Ekim 30 2020 Cuma

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İzmir’de meydana gelen deprem için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak “geçmiş olsun” dileklerini dile getirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı ve bir an önce iyileşmek dileklerini iletti. Aliyev, Azerbaycan’ın Türkiye’ye her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

ALMANYA

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, sosyal medya hesabından taziyelerini iletti. Maas, “Kalbimiz seninle atıyor. Samos ve İzmir’de meydana gelen deprem bizi kalbimizden vurdu. Tüm duygularımızla depremzedeler ve ailelerinin yanındayız. Depremden kurtulanları, yaralıların iyileşmesini ve merhum yakınlarının acısını paylaşıyorum. AB ve NATO her zaman yardım sağlamaya hazırdır. Kurtarma ekiplerinde görev alan herkese teşekkür ederim ”dedi.

UKRAYNA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, İzmir’in Seferihisar’ın Türkiye ve Yunanistan’daki depremlerden etkilendiğini hatırlatarak, “Bugün Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan’da yıkıcı deprem vurdu. Ukrayna Türkiye’nin yanında. ve Yunanistan o trajik anlık arkadaşlar “dedi.

FRANSA

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Acil yardım gönderilebilir, Türkiye ve Yunanistan’ın yanındayız” dedi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada manik dar, “Sadece Türkiye’de güçlü bir deprem ve Yunan adalarını vurdu. Bu zorlu testte Fransa, Türk ve Yunan halklarının yanına. Ülkelerin hükümetleri dilerse anında Fransızları gönderebiliriz. acil yardım “dedi.

RUSYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için lütfen derin taziyelerimi kabul edin. Merhum ailesine ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi iletmenizi ve yaralılara acil şifalar diliyorum ”dedi.

YUNANİSTAN

Yunanistan ve Türkiye Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde Yunanistan Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Kyriakos Miçotakis ile telefon görüşmesi yaptı. Başbakan Miçotakis, Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradım. Ülkelerimizi sarsan depremde yaşanan trajik can kayıpları için başsağlığı diliyorum. “Farklılıklarımız ne olursa olsun, insanlarımızın bir arada kalması gereken zamanlar bunlar” dedi.

TREN

MSB: “Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el Atiyye, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı arayarak depremden duydukları üzüntüyü ve her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.

PAKİSTAN

Pakistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Türkiye’de depremin son derece üzücü bir haberini duyduk. Yıkılan binalarda insanların mahsur kaldığı bildirildi. Pakistan halkı her zaman olduğu gibi Türk kardeşleriyle güçlü bir dayanışma içinde. En iyi dileklerimizle ve dualar.

IRAK

Irak hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini kınayarak, İzmir ve çevresinde yaşanan depremden duyduğumuz üzüntüyü dile getirdik ve bu zor konuda dost Türk halkı ile dayanışma içindeyiz. gün. Depremde Irak vatandaşlarına sağlık dilekleri ile yapılan açıklamada, “Türkiye depremzedelerinin aileleri ile birlikteyiz, bu trajik olayın izlerini bir ülke olarak atlatabileceğimize inanıyoruz” denildi.

KOSOVA

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taki, Türkiye’ye destek mesajı yayınladı. Tahç’ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşım, Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremin ardından, bir sonraki hükümetin ve Türkiye halkının olduğunu yazdı. Cumhurbaşkanı Thaçi, “İzmir’de meydana gelen deprem gibi trajik olaydan çok üzülüyorum. Düşüncelerimiz mağdur ve yaralıların aileleri ile birlikte. Kosova bu zor dönemde Türkiye halkının ve hükümetin yanındadır” dedi. Kosova Başbakanı Avdullah Hoti, eski başbakan ve AAK lideri Ramuş Haradinaj ve Nis üzerinde bulunan parti lideri Fatmir Limaj’ın İzmir’deki depremi geçmesini diliyor.

AVRUPA BİRLİĞİ KONSEYİ

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada “Ege Denizi, Yunanistan ve Türkiye ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz Açıkta güçlü deprem meydana geldi” dedi. Depremden etkilenen tüm insanların kalbinin olduğunu belirten Michel, “AB destek vermeye hazır” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi