Dünyadaki Mars, Dikilen Ağaçlarla Yeşerecek

Dünyadaki Mars, Dikilen Ağaçlarla Yeşerecek
13:37 - Nisan 18 2023 Salı

Sivas’ta bulunan Eğribucak kayalıkları, Mars’a benzerliği ile yerli ve yabancı turistlerin ve doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor. Köy muhtarı ve sakinleri, bölgeye gelen turistlerin daha fazla zaman geçirebilmesi için kolları sıvadı ve kayalıkların etrafındaki boş alanlara çam ağacı dikerek yeşillendirme çalışmalarına başladı. İlk etapta 400 çam dikimi gerçekleştirilirken, köy muhtarı Fatih Durna ağaç sayısını bine çıkaracaklarını belirtti.

“Burası merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Eğribucak köyü. Bulunduğumuz yer Dünyada ki Mars olarak adlandırılıyor. Burayı yeşillendirmeye çalışıyoruz. İlk etapta 400 çam diktik. Köylülerimiz ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle bunu bine tamamlayacağız. Her yerden ziyaretçiler geliyor. Mars’ı yeşillendiriyoruz” diyen muhtar Fatih Durna, bölgeye olan ilginin arttığını ve turistlerin çoğunlukla doğa yürüyüşleri yaparak bölgeyi keşfettiklerini ifade etti.

Eğribucak köyü sakinlerinden Faruk Polat da bölgeyi yeşillendirmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Yerli ve yabancı turistlerin geldiğinde daha rahat gezmeleri için güzel görmeleri için, muhtarımız, valimiz, orman müdürlüğümüz ve köyde yaşayan diğer vatandaşlarımız hepsi ele ele vererek buraya hizmet ediyoruz. Çocuklarımıza daha yeşil bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Dünyanın Mars’ına çam dikiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi