Dünyada maç yok

Dünyada maç yok
13:00 - Temmuz 5 2020 Pazar

Yaklaşık 82 bin film makarası kullanarak dünyadaki Trabzon ilçesinde evine alışılmadık bir görüntü getiren Öztürk, bu çalışma ile Guinness Rekorlar Kitabına giremediği için üzgün olduğunu söyledi.

Bir gazeteci olarak Öztürk, evinin gazeteciler tarafından kullanılan malzemelerle dekorasyon yapmak istediğini söyledi. “42 yıldır basın mensubu olarak çalışıyoruz. Çeşitli gazete ve televizyonlara haber gönderiyorum. Yaklaşık 20 yıllık fotoğraf filmi makaraları biriktirdim. O zaman, kameralarda makara filmi kullanıldı. Bir kuaför dükkanının yıllar önce jilet kutuları ile kaplı olduğunu görünce, bundan esinlenerek böyle bir şey yapmaya karar verdim. Gazeteci olduğum için gazetecinin evinin film makaralarıyla kaplanmasını istedim. Bu şekilde nostaljik bir şey yaptım. Evin dışını 6 ay içinde kapattım. Guinness Rekorlar kitabına başvurdum çünkü dünyada benzersiz. Ancak kabul edilmedi. Bizim için kabul edilmeliydi. ”

“82 bin film makarası kullandım”

Evin önünde yaklaşık 82 bin film makarası kullandığını belirten Öztürk, “Evin dışında yaklaşık 82 bin film makarası kullandım. Bunların bir kısmını kendim, bir kısmını da yerel gazeteci arkadaşlarım ve fotoğrafçılarımdan sağladım. Onları bitmiş olan film makaralarını çöp kutusuna değil kutulara atmaya teşvik ettim. Hayatta kalanlarını kurtardılar ve ben onları evin dışıyla kapladım. Dünyada böyle bir eşleşme yok. Maalesef Guinness Records kitabına giremediğim için üzgünüm. Aslında bunu tüm gazeteciler adına yaptım. Bu günler artık kullanılmıyor. Ancak önlemimi almıştım. 2-3 bin var. Söküldüğünde yerine monte ediyorum. Torunlarıma saklamayı düşünüyorum. Yerlilerimizin yanı sıra turistler daha fazla ilgi gösteriyor. Bakıyorlar, inceliyorlar ve güzel olduklarını ve teşekkür ettiğini söylüyorlar. ”

Bekir Koca – Ozan Köse

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi