Dünyaca ünlü konaklar için en büyük tehdit: Baca yangınları

Dünyaca ünlü konaklar için en büyük tehdit: Baca yangınları
14:00 - Aralık 2 2020 Çarşamba

Yaşamı, şehir hayatı ve mimarisi ile “Osmanlı İmparatorluğu’nun parmak izi” olarak anılan Safranbolu’da, kışın gelmesiyle birlikte tarihi evler, konaklar ve otellerdeki baca temizleme uyarıları ve denetimleri arttı.

“En iyi korunan 20 şehir” arasında yer alan tarihi semtte bulunan tarihi binalarda çıkan yangınların en büyük nedenlerinden biri, bacalar ve elektrikli konaklar nedeniyle yangınlar çıkmaktadır. Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, tarihi Çarşı bölgesindeki tarihi evleri, köşkleri, otelleri, bacaları ve elektrik panolarını incelerken, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılır ve şehrin farklı yerlerine afiş ve pankartlar asılmıştır.

Meydana gelen yangınlarda büyük önem taşıyan yangın vanaları ekipler tarafından sık sık denetlenirken, eksik yerlere yeni yangın vanaları takılır.

“En çok korktuğumuz boş evler”

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökcü, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kış başında incelemelere başladıklarını söyledi.

Vatandaşlara yangın önlemleri hakkında bilgilendirici afişler dağıttıklarını ve bazı bölgelere pankart astıklarını belirten Gökcü, “Tarihi Çarşı’nın belirli yerlerinde doğalgaz var. Safranbolu üç bölümden oluşuyor. Tarihi Çarşı bölgesi Bağlar ve Kıranköy. Tarihi çarşı önemli ve hareketli olduğu için bu yere odaklandılar Bu bölgede 44 adet yangın vanası var.Evleri biz kontrol ediyoruz.Evsiz evlerden en çok korkuyoruz. Bunları tespit ettiklerinde içeri giriyorlar. İç ve dış müdahalelere … Evlerin bacaları temiz mi, elektrik tesisatı kontrol ediliyor. “Vatandaşlarımız biraz külfetli olduğu için yapamıyor. Genellikle yangınlar bacalardan ve elektrik tesisatlarından çıkar. “

Tarihi Çarşı bölgesinde sokakların dar olduğunu ve araç sahiplerinin park konusunda hassas olduklarını soran Gökcü, “Vatandaşlarımız biraz dikkat ederse yangın vanalarının önüne park edenler var. Bizimkiler kapatmasınlar. Tüm yangın vanalarımızın kaç dakika dolduğunu hesapladık, basınçlarını ölçtük, ölçümler devam ediyor. “Çocukları olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Yanlış bilgi veriyorlar”

2020’de 4-5 yangın çıktığını belirten Gökcü, şunları söyledi:

“Su sıkıntımız yok, yangın vanaları yenilenecek ve sayıları artırılacak. Yanlış ihbar geliyor. Yangın çıktığında kapsamlı bilgi vermiyorlar. Ot ateşi, çatı yangını, ev yangını, çalı olarak gidiyoruz. yangın. Detaylı bilgi vermeleri gerekiyor. “

Safranbolu’da 200 yıllık yalı, otel ve evlerin bulunduğunu, incelemelerin de sıkça yapıldığını vurgulayan Gökcü, bazı vatandaşların bunları özel mülklerine almadığını ve bu nedenle de muayene edemediklerini kaydetti.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak iskan edilmeyen 3-4 konağı yangından kurtardıklarını anlatan Gökcü, “İşgal edilmeyenleri yakaladık ve kabloları eritirken madde kullandık. polis ve vatandaş. Cansız evler büyük risk altında. “

Ersin Turan – Yasin Erdem

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi