Dünya Barışı Açısından Türkiye’nin Kritik Önemi Arttı

Dünya Barışı Açısından Türkiye’nin Kritik Önemi Arttı
00:27 - Nisan 16 2023 Pazar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Sivas’ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünya barışı açısından kritik öneme haiz bir ülke haline geldiğini belirtti. Bakan Kirişci, Türkiye’nin ekonomik, siyasal, sosyal, savunma sanayi, eğitim, sağlık, tarım, ulaşım gibi birçok alanda kaydettiği ilerlemelerin bu duruma katkıda bulunduğunu vurguladı.

Bakan Kirişci ayrıca, Türkiye’nin sulama sistemlerinde de önemli değişiklikler yapacaklarını ve önümüzdeki 5 yılda tüm sulama sistemlerinin vahşi sulamadan kapalı sulamaya geçeceğini ifade etti. Kent tarımını önemsediklerini belirten Bakan Kirişci, jeotermal bölgelerde sera Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) kurulumunu teşvik ettiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Tarım sektörüne gençlerin ilgisini çekmek için de çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Bakan Kirişci, tüm Türkiye genelinde tarım OSB sayısını 100’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ve gençlere arazi tahsisi, finansman desteği ve ürün alım garantisi gibi teşvikler sunacaklarını ifade etti. Ayrıca, kırsalda kadını tutmak için sosyal güvenlik önlemleri alacaklarını ve aileleri destekleyerek gençlerin tarıma ilgi göstermelerini sağlayacaklarını belirtti.

Konuşmanın ardından, hibe desteği alan çiftçilere hibe çekleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi