Dünya alarmda! Ülkelerde mutasyon paniği

Dünya alarmda! Ülkelerde mutasyon paniği
12:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

Birleşik Krallık’ta keşfedilen mutasyona uğramış Covid-19 suşu nedeniyle, Avrupa’daki birçok ülke alarma geçti ve İngiltere ile ulaşımı askıya aldı. İşte ülkelerden tek tek açıklamalar:

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza yaptığı açıklamada, İngiltere’de keşfedilen ve daha hızlı yayılan Covid-19 mutasyonunun başkent Roma’daki Celio Askeri Hastanesinde bir Covid-19 hastasında tespit edildiğini söyledi.

Bakan Speranza, virüsün yeni suşunu yakalayan kişinin birkaç gün önce İngiltere’den İtalya’ya giriş yaptığını ve Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alındığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Luigi di Maio katıldığı bir televizyon programında yeni Covid-19 türünün kirlilik endeksini yüzde 0,5 artırabileceğini belirtti.

Öte yandan İtalya, İngiltere’de keşfedilen yeni tip Covid-19 nedeniyle İngiltere ile hava trafiğini 6 Ocak’a kadar askıya aldı, 14 gün içinde İngiltere’de bulunan kişilerin İtalya’ya girişleri ve İngiltere’den transit geçişleri yasaklandı. Son 14 gün içinde İtalya’ya gelenlerin de test edileceğini açıkladı.

Bakan Koca açıkladı! 4 ülke ile uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’da İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarının İngiltere’deki mutasyona uğramış corona virüsü nedeniyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Konuyla ilgili bir paylaşımda Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi geldi. Bilal Ekşi görevinde, “Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan uçuşları durdurma kararına istinaden hiçbir yolcumuzun bilet işlemlerinde acele etmemesini talep ediyoruz. Bilet işlemlerinde hiçbir yolcumuz mağdur olmayacak. “Dedi.

Kanada Birleşik Krallık seyahatini kısıtlıyor

Kanada hükümeti, İngiltere’de mutasyona uğramış virüs tespit edildikten sonra İngiltere’den ülkeye seyahatleri 72 saat süreyle kısıtlamaya karar verdi.

İngiltere, İtalya, Almanya, Kuveyt, Fransa, Romanya’da mutasyona uğramış tip corona virüs tespitinin ardından İngiltere’den uçuşları askıya aldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Olay Müdahale Grubu üyeleriyle saatler süren görüşmenin ardından İngiltere’den ülkeye seyahatin 72 saat süreyle kısıtlanmasına karar verildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trudeau, seyahat yasağının bugün yürürlüğe gireceğini ve mutasyona uğramış virüsün ülkeye girişini önlemek için önlemler almaya başladıklarını duyurdu. Kanada Başbakanı, dün İngiltere’den Kanada’ya gelen yolcuların ikincil taramaya ve “geliştirilmiş önlemlere” tabi olacağını sözlerine ekledi.

Kanada Sağlık Bakanlığı’na bağlı Health Canada (Health Canada) tarafından yapılan açıklamada, artan karantina planlarının daha detaylı soruşturulmasını içeren tedbirlerin alındığı belirtildi, “İngiltere’de virüsün genetik tipini yakından takip ediyoruz. COVID-19’a neden olur ve etkilerini daha iyi anlar. “Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere uluslararası ortaklarla çalışıyoruz.”

İlk çalışmalar bu yeni türün daha bulaşıcı olduğunu öne sürse de, Health Canada bu noktada mutasyonların semptom şiddeti, antikor yanıtı veya aşı etkinliği üzerinde herhangi bir etki göstermediğini ve yeni türün Kanada’da şimdiye kadar rapor edilmediğini söyledi.

İngiltere’den gelenler için karantina

Güney Amerika ülkeleri Şili, Arjantin ve Kolombiya da İngiltere ile direkt uçuşları durdurdu. Şili hükümeti, Salı günü yürürlüğe girme kararının bir parçası olarak İngiltere’ye yapılan tüm karşılıklı uçuşların askıya alındığını bildirdi ve son 14 gün içinde İngiltere’de bulunanların kendilerini karantinaya almalarını tavsiye etti.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Dugue, İngiltere ile tüm uçuşların bugünden itibaren durdurulacağını ve son 14 gün içinde İngiltere’de bulunan vatandaşlarının kendilerini karantinaya almaları gerektiğini söyledi. İrlanda, İngiltere’den uçuşları durdurma kararı alan ülkelerden biri oldu. İngiltere’den Pazartesi ve Salı günleri için planlanan uçuşları askıya alan İrlanda, İngiltere’den kara, deniz ve hava yoluyla İrlanda’ya seyahat edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Portekiz vatandaşlarına izin verin

Portekiz ise yalnızca Portekiz vatandaşlarının İngiltere’den gelmesine izin veriyor. Portekiz İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İngiltere’den gelen Portekiz vatandaşlarının corona virüs testi yaptıracağı ve olumsuz sonuç alanların ülkeye girişine izin verileceği belirtildi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, mutasyona uğramış virüsün ülkeye girişini önlemek için İngiltere’den girişinin 24 saat süreyle yasaklandığını duyurdu. Yasak süresinin gerekirse uzatılabileceğini de ekleyen De Croo, “İhtiyati tedbir olarak gece yarısından itibaren İngiltere’den uçuşları 24 saat durdurmaya karar verdik. Ülkemize tren seferleri için de aynısını yapmaya karar verdik. Hatta İngiltere’den daha çok insan trenle ülkemize geliyor ”.

Çekya, İngiltere’den gelenlere 10 gün boyunca zorunlu karantina uygulayacak. İsrail ayrıca İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’dan uçuşları da askıya aldı.

Romanya İngiltere ile tüm uçuşları askıya aldı

Romanya, Covid-19’un İngiltere’de mutasyona uğramasının ardından İngiltere ile uçuşların askıya alındığını açıkladı.

Avrupa’da birçok ülke, corona virüsünün mutasyonu nedeniyle İngiltere ile uçuşları askıya almaya devam ediyor. İngiltere’nin ardından Romanya ile Türkiye, İtalya, Hollanda, Belçika, Almanya ve Fransa uçuşları askıya alındığını açıkladı. Romanya Ulusal Acil Durum Komitesi’nden yapılan açıklamada, İngiltere’nin yüksek epidemiyolojik risk oluşturan ülkeleri arasına eklemeye karar verdiği ve Romanya’ya seyahat eden yolcular için karantina altına alınması gerektiği belirtildi.

Öte yandan İsrail ve Kuveyt, İngiltere ile uçuşların askıya alındığını açıkladı.

Fransa, İngiltere ile tüm taşımacılığı 48 saatliğine askıya aldı

Fransa, Covid-19’un İngiltere’de mutasyona uğramasının ardından İngiltere ile tüm ulaşımın gece yarısından itibaren 48 saat süreyle askıya alındığını açıkladı.

Avrupa’da birçok ülke, corona virüsünün mutasyonu nedeniyle İngiltere’ye seyahat kısıtlamaları getirmeye devam ediyor. Fransa’da gece yarısından sonra İtalya, Hollanda, Belçika ve Almanya’dan sonra İngiltere ile tüm ulaşımın 48 saat durdurulduğunu açıkladı. Fransa Başbakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere ile karayolu, hava, deniz ve demiryoluyla mal taşınması dahil tüm seyahatlerin gece yarısından itibaren 48 saat askıya alındığı belirtildi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yaptığı açıklamada, corona virüsünün mutasyona uğramış halinin kontrolden çıktığını söyledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, corona virüsünün yaşadığı mutasyon sonucu yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtti.

Öte yandan İsrail ve Kuveyt, İngiltere ile uçuşların askıya alındığını açıkladı.

Kuveyt, İngiltere’den uçuşları yasakladı

Kuveyt, Birleşik Krallık’ta corona virüsünün (Covid-19) daha hızlı yayılan bir mutasyonunun ortaya çıkmasının ardından İngiltere’den uçuşları yasakladı.

İngiltere’de son zamanlarda tespit edilen yeni vakalarda corona virüsün (Covid-19) yeni bir mutasyonunun görülmesinin ardından birçok ülke İngiltere’den uçuşları yasaklamaya devam ediyor. Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İngiltere’de tespit edilen Covid-19’un yeni mutasyonu nedeniyle İngiltere’nin yüksek riskli ülkeler listesine eklendiği ve İngiltere’den uçuşların askıya alındığı açıklandı.

Öte yandan Hollanda, İtalya, Belçika, Almanya ve İrlanda İngiltere ile uçuşlarını askıya aldıklarını açıkladı.

Almanya, İngiltere ile uçuşları 31 Aralık’a kadar askıya aldı

Almanya, İngiltere’de Covid-19’un mutasyona uğramasının ardından İngiltere ile uçuşlarının gece yarısından 31 Aralık’a kadar askıya alındığını açıkladı.

Avrupa’da birçok ülke, corona virüsünün mutasyonu nedeniyle İngiltere ile uçuşları yasaklamaya devam ediyor. Almanya, İtalya, Hollanda ve Belçika’nın ardından İngiltere ile uçuşları askıya aldığını açıkladı.

Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İngiltere ve Kuzey İrlanda’dan Almanya’ya uçuşların gece 00: 00’dan itibaren askıya alınacağı ve yasağın ilk etapta 31 Aralık’a kadar geçerli olacağı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı, yasağın Almanya’daki nüfusu korumak ve yeni virüs türlerinin ülkeye girişini ve yayılmasını sınırlamak için alındığını bildirdi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, federal hükümetin İngiltere’den Avrupa’ya tüm seyahatleri durdurmak istediği iddia edildi.

İtalya 6 Ocak’a kadar İngiltere ile hava trafiğini askıya aldı

İtalya, Covid-19’un İngiltere’de mutasyona uğramasının ardından İngiltere ile hava trafiğinin 6 Ocak’a kadar askıya alındığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, corona virüsünün mutasyonu nedeniyle İngiltere’ye uçuşları askıya almaya devam ediyor. Hollanda ve Belçika’dan sonra İtalya ile İngiltere ile hava trafiğinin 6 Ocak’a kadar askıya alındığını duyurdu.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, İngiltere’de daha hızlı bulaşan yeni tip Covid-19’un keşfedildiğinin açıklanmasının ardından bu ülke ile 6 Ocak’a kadar hava taşımacılığını askıya alan bir kararname imzaladıklarını belirtti. Sağlık Bakanı Speranza, İngiltere’den İtalya’ya son 14 gün içinde gelmiş olanlar da test edilecek. Kararname ayrıca son 14 gün içinde İngiltere’de bulunan kişilerin İtalya’ya girişlerini ve oradan transit geçişlerini yasakladı.

Son 24 saatte 352 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 137 bin 420 testte 15 bin 104 yeni pozitif vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısının 1 milyon 953 bin 185’e ulaştığı belirtildi. Sağlık, Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 352 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve toplam can kaybının 68 bin 799’a yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, son 24 saatte 23 bin 384 kişinin daha iyileştiğini bildirdi. Aktif Covid-19 vakalarının oranı 620 bin 166’ya düştü.

İtalya’da yoğun bakımdaki Covid-19 hasta sayısındaki düşüş devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde pandemiye ayrılan yoğun bakım yataklarının 41’inin boşaltıldığını ve Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının 2 bin 743’e düştüğünü açıkladı.

İsrail’den İngiltere, Güney Afrika ve Danimarka yolcularına seyahat yasağı

Corona virüsünün (Covid-19) mutasyona uğramasının ardından İsrail, İngiltere, Güney Afrika ve Danimarka’dan yolcuların seyahatini kısıtlama kararı aldı.

Corona virüsü (Covid-19) salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken, İngiltere’de ortaya çıkan yeni bir Covid-19 mutasyonu ülke liderlerini yeni seyahat kısıtlama kararları almaya zorluyor. Covid-19’un mutasyona uğramasının ardından corona virüsü gündemiyle bir araya gelen İsrail kabinesi, yeni bir seyahat yasağı kararı verdi. Kabine, Güney Afrika, Danimarka ve İngiltere’den yolcuların bir sonraki duyuruya kadar İsrail’e girişini yasakladı. Bu 3 ülkeden İsrail’e gelen İsrail vatandaşları, diğer ülke vatandaşlarının aksine Covid-19 otellerinde 14 gün karantinaya alınacak.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu kabine toplantısında yaptığı konuşmada, “Bütün dünyayı derhal kapatmalıyız. İş adamlarının protokole göre uçmasına izin verin ve onlardan dönenleri katı bir karantina ile sınırlayın. “Bu çok büyük bir adım, ancak bir sonuç varsa, başarması zor olacak”.

30’dan fazla İsrail vatandaşı seyahat yasağının ardından İngiltere’ye döndü

Seyahat yasağı kararının ardından İngiltere’den dönen 30’dan fazla İsrail vatandaşı ülkeye kabul edilmedi. İngiltere’den Ben-Gurion Havaalanına uçan 30’dan fazla İsrailli karantinaya girmeyi reddetti. Sivil Kayıt ve Göçmenlik Bürosu başlangıçta İsrail vatandaşlarının ülkeye girmesine izin verdi, ancak yetkililer yolcuların İsrail’e girmesini reddetti. Yetkililer uçaktaki diğer yolcularla birlikte karantinaya gitmeyi kabul etmeyen vatandaşları İngiltere’ye geri gönderdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi