Düğünzede olan ana Vali Salih Ayhan’a böyle seslendi!

Düğünzede olan ana Vali Salih Ayhan’a böyle seslendi!
18:06 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

Sivas’ta uzun bir süredir kızının düğününü gerçekleştirmek istemesine rağmen alınan kararlardan ötürü 3 kez düğün ertelemek zorunda kalan Sultan Tekin isimli vatandaş Vali Salih Ayhan’a sıkıntısını anlatabilmek için şiir yazdı.

Altınyayla ilçesinde yaşayan Regaip Çaymaz ile Şarkışla ilçesinde yaşayan Merve Tekin isimli gençler evlenmek istedi ve hazırlıkları yaptı. İlk olarak Nisan ayında düğün yapmayı planlayan gençler, bu tarihlerde salgın tedbirleri kapsamında düğünlerini Ramazan Bayramının sonrasında erteledi. Tedbirlerin sürmesiyle 4 Temmuz için yeniden erteleme yapan gençler son olarak yeniden düğün ve nişan organizasyonlarının yasaklanmasıyla ortada kaldı.

Her seferinde davetiye bastırmak zorunda kalan aileden Merve Tekin’in annesi Sultan Tekin, yaşadıkları sıkıntıyı Vali Salih Ayhan’a şu satırlar ile anlattı;
“Sol yanımız vurgun, yürek yaralı, Kanar hiç durmuyor, tampon Vali bey. Nerden başlayayım dertler sıralı, Yanar hiç durmuyor, yapman Vali bey. Gün dediniz çıkman, aylar çıkmadık, Ahkam kesip, büyük sözü yıkmadık, Vallahi kimselerin canın sıkmadık, Biz davula döndük, şiştik Vali bey. Evlendin oğlun kızın oldu mu, Yavruların öksüz-yetim kaldı mı, Açmadan dalında gülün soldu mu, Kaç hazanda öldük, solduk Vali bey. Süsledim evini, sofra kurmadı, Üç etti iptali, kısmet olmadı, Usandı canından şevki kalmadı, Daha evlenmem der, Etmen Vali bey.Hüznümü nakşettim her bir satrına, Yetim başı okşamanın hatrına, Bilmem adak etsem, kimin yatrına, Gözyaşım gönlünü yıkar Vali bey. Yasağı kaldırsan, bir izin versen, Yetimdir deyip de, atlayıp gelsen, Nolur baba gibi koluna girsen, Boynumuz bükük, kaldık Vali bey”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi