Düğün sezonunun başlangıcında sahte altın dikkat

Düğün sezonunun başlangıcında sahte altın dikkat
11:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

1 Temmuz düğün salonları itibariyle normalleşme takvimi Türkiye’de faaliyete geçecek. Bu tarihten itibaren birçok çift Denizli ve ülke genelindeki dünya evlerine girecek. Uzmanlar, çiftlerin en mutlu günlerinde yanlarında olan ve takı töreninde altın takacak insanları ve yatırımcıları uyardı. Son zamanlarda altın fiyatlarındaki artışla birlikte piyasadaki sahte altını belirten uzmanlar, vatandaşların mağdur olmamaları için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Müşterilerin sahte altını gerçeklikle ayırt edemediklerini belirten sarraf Cihan Tandır, “Kimse sahte ve gerçekliği müşteri olarak ayırt edemez. Burada iş kuyumcuya düşer. Güvendiklerini bildikleri kuyumcudan alışveriş yapmalarına izin verin. Kartvizitin arkasında alışveriş yaptıkları kuyumcudan aldıkları ürünle ilgili bilgileri basmalarına izin verin. Herkes nereden aldığını öğrendikten sonra sorun olmayacak. ”

“Hiçbir kuyumcu taklit ürün satmaz”

Salgın sonrası düğün sezonunun başlangıcındaki düğünlerin tüketicilerin altın ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi. Tandır, kuyumcuların adresleri kesin olduğu için sahte altın satmayacağını, “Hiçbir kuyumcu sahte ürün satmıyor. Çünkü kuyumcunun adresi açıktır. Olumsuzluk durumunda, böyle bir şey mümkün değildir çünkü müşteri işe geri dönecek ve olumsuzluğu oraya iletecektir. Burada mücevher meslektaşlarıma sesleniyorum. Yeni olsalar bile, satın aldıkları ürünleri eritmelidirler. Onları müşteriye satmamalıdır ”.

Salgın nedeniyle fiyatların arttığını belirten Sarraf Tandır, “Dünyadaki siyasi olaylar ve içinde bulunduğumuz korona virüsü salgını ile ilgili ekonomik durgunluk nedeniyle altın piyasası yükseldi. Tabii ki yükselecek, yükselebilir. Korona virüsü henüz bitmedi. Bu salgın daha da artarsa, ekonomilerdeki ve ekonomik krizdeki yavaşlama artacak ve bu da altının daha da yükselmesine neden olacaktır. Şu anda 22 ayar karatlık 1 gram 375 lira, Ata mahallesi dediğimiz düğünlerde giydiğimiz çeyrek altın 640 lira, çeyrek çeyrek yarım 1280 lira, 4 çeyrek Ata dediğimiz 4 çeyrek 2560 lira ”dedi.

Eren Elyesa Polat – Semih Can Yılmaz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi