Düğün salonlarına yüksek talep 1 Temmuz’da açılacak

Düğün salonlarına yüksek talep 1 Temmuz’da açılacak
10:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz’da korona virüsüyle mücadelede normalleşme adımlarının bir parçası olarak düğün salonlarının açılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklanmasının ardından evlenecek çiftler düğün salonlarını ve gelin dükkanlarını takip etti. Düğün salonu ve gelin dükkanı aramaya başlayan çiftler düğün için günler almaya başladı. Birçok çift, corona virüsü salgını nedeniyle düğün salonlarının açılmasını bekliyordu.

Sultanbeyli’de düğün salonu işleten Osman Barit, duyurudan sonra düğün salonunun talepleri için telefon trafiği yaşadığını belirtti. Barit, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesi bizim için heyecan yarattı. Bunun üzerine maske, dezenfektan, temizlik ve hijyen faaliyetlerini hızlı bir şekilde tamamladık ”dedi.

“Gelin adaylarını bekliyoruz”

Gelin mağazası işletmecisi Büşra Ayıktı, yoğunluğun düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılmasından sonra başladığını söyledi. Maskeler gelin önlüklerine korona virüsü önlemleri çerçevesinde eklenir; Müşterilerini pandemik önlemlere göre ağırladıklarını söyleyen Ayıktı, gelin adaylarını beklediklerini belirtti.

Gelinlik Binnur Çiçekçi, Erdoğan’ın düğün salonlarının 1 Temmuz’da açılacağını açıkladıktan sonra gelin adaylarıyla heyecanlandıklarını söyledi. Gelinlik için yüksek talep olduğunu belirten Çiçekçi, gelin adaylarını beklediklerini kaydetti.

İstanbul’da 150 bin düğün salonu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Salı günü, düğün salonlarının 15 Haziran’dan itibaren ve düğün salonlarının 1 Temmuz’dan itibaren belirli kurallar altında hizmet vermeye başlayabileceğini duyurdu. İstanbul’da yaklaşık 150 bin düğün salonu var.

İzzet Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi