Dubai iş imkanları hangi meslekler için daha fazla?

Dubai iş imkanları hangi meslekler için daha fazla?
23:10 - Nisan 11 2020 Cumartesi

Herkesin doğduğu ülke kendine göre güzeldir. Ancak şartlar bazen doğduğunuz ülkede para kazanmanızı zorlaştırır. O zaman önünüze iki yol çıkıyor.

  • Ya kazancınıza razı olup düzeninizi bozmayacaksınız
  • Ya da iş imkanlarına göre ülke değiştireceksiniz

Bir düzen kurmuşsanız hale de çocuk vs. varsa başka ülkeye gidip çok kazanmak cazibeli olmaktadır. Gidilmeye elverişli ülkelerden biri de Dubai’dir. Dubai’yi bu kadar göz önüne çıkartan durum petrol kaynaklarının çok olması. Bilindiği üzere dünya üzerindeki bütün dengeler petrole göre değişir. Hatta bir savaşı kısa zamanda bitiren veya asla bitirmeyen faktör yine petroldür. Bundan dolayı Dubai denge değiştiren ülkelerden bir tanesidir. Dubai iş imkanları hangi meslekler için daha fazla sorusunun da belirleyici faktörü petroldür.

Tecrübe Konusu Sizi Şaşırtabilir

Zenginliği dillere destan olan Dubai’de maaşlar da normalin üstünde oluyor tabii ki. Neticede bir ülkenin hazinesi ne kadar doluysa maaş başta olmak üzere diğer standartları da yüksek oluyor. Kısacası Türkiye sınırlarında kazandığınız miktarı aynı eforla Dubai’de ikiye üçe katlayabilirsiniz. Peki bunun için ne yapmamı gerekiyor diye sorabilirsiniz kendinize. Öncelikle şu bilinmeli ki her mesleğin geçerliliği Dubai’de yok. Bazı meslekler daha çok kazandırıyor. Sizlerin de tahmin edeceği gibi inşaat sektörü ve kurumsal şirketlerin departman işleri gayet gözde. Bundan dolayı yapacağınız hazırlıkları, alacağınız eğitimleri buna göre ayarlamanız şart. Bu esnada şöyle bir tüyo verelim. Eğer iş tecrübeniz 9 yıl ve üzeri ise işiniz çok kolay. Çünkü Dubai bu iki sektörde tecrübeye çok öenm veriyor. Daha ilginci 1-2 yıllık iseniz yani daha yeniyseniz onu da dert etmiyor. Alır yetiştiririz diyor. En çok zorlanan kesim ise ara dönemler oluyor. Ne tam tecrübeli ne deneyimsiz olanlar kısaca. Dubaili iş verenlerin kafası bu konuda karışıyor. Dubai iş imkanları hangi meslekler için daha fazla diye araştırırken sahip olduğunuz tecrübeyi düşünerek hareket etmelisiniz.

Diğer bir konu ise milliyet mevzu. Türkler kadar diğer milletler de para kazanmanın derdinde. Çok milletli bir yapı olunca Dubaili iş adamları piramit oluşturmuş. Sınıfsal ayrım var anlayacağınız. Buna göre en üstte tabiki Dubaililer ve Dubai şeyhleri var. Arapları da sayabiliriz. İlginç bir şekilde diğer basamakta Amerikalılar ve Fransız, İtalyan milletleri var. Türkler ise 3. sırada. En alt sırayı Hintliler ve Pakistanlılar oluşturuyor. Bu sizi karamsarlığa sürüklemesin. Her basamak her işe başvurabiliyor. Sadece bu piramitteki sıralamayı bilmek kolaylık sağlayabilir toplumsal olarak.

Uygun İş Sahası Ve Diğer Detaylar

Dubai iş imkanları hangi meslekler için daha fazla dediğimizde akla inşaat ve şirket departmanları geldiğini belirttik. Bu sahaları belirledikten sonra dil bilmenin önemine değinmeyelim bile. Çünkü İngilizceyi çok iyi bilmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Hatta şansınızın daha da artması için 2. bir dilin muhakkak bilinmesi gerektiğinin de farkındasınızdır. Bunlar hayat kurtaran özellikler olacaktır. Bunları ayarladıktan sonra Dubai’de paket sistemi olduğunu bilmeniz lazım. Bu şu demek. Siz sadece iş bakarken maaşa bakmamalısınız. Çünkü bazı paket sistyeminde ev, ulaşım vs gibi hizmetler olmuyor. Siz kendinize en uygun paketi, sistemi seçmelisiniz. Tüm bunları ayarladıktan sonra yeni işiniz hayırlı olsun diyebiliriz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi