DSÖ’den Covid-19’un yeni türü hakkında açıklama

DSÖ’den Covid-19’un yeni türü hakkında açıklama
23:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

İngiltere’de corona virüsünün mutasyonu ile ortaya çıkan yeni virüs türü yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu için tüm dünya alarma geçti. Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere’de virüsteki mutasyonla ilgili olarak “Virüsün evriminin normal bir parçasıdır” açıklamasında bulundu. İngiltere’den gelen verilere atıfta bulunarak, birçok ülkeyi Birleşik Krallık’a seyahat kısıtlamaları getirmeye sevk eden yeni virüs türünün keşfedilmesinin olumlu olduğunu belirterek, yeni türün insanları mevcut Covid’den daha hasta veya daha ölümcül kıldığına dair hiçbir kanıt bulunmuyor. -19 suşları, ancak daha kolay yayılabileceğini söyledi. DSÖ, corona virüs mutasyonlarının şu ana kadar influenzadan çok daha yavaş olduğunu ve yeni Covid-19 suşunun kabakulak gibi benzer hastalıklardan çok daha az bulaşıcı olduğunu duyurdu. DSÖ, Covid-19’a karşı aşılar geliştiren üreticilerin de aşılarında yeni virüs suşlarını ele almaları gerektiğini vurguladı.

DSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan, “Bir denge bulmamız gerekiyor. “Şeffaflığa sahip olmak ve olayları halka olduğu gibi açıklamak çok önemli, ancak bunun virüs evriminin normal bir parçası olduğunu anlamak da önemli.”

Virüsün mutasyonuna olumlu bakan Ryan, “Bir virüsü gerçek zamanlı olarak bu kadar yakından ve bilimsel olarak izleyebilmek, küresel halk sağlığı için gerçekten olumlu bir gelişmedir ve bu tür sürveyans yapan ülkeler takdir edilmelidir.” Dedi.

İngiltere için ulaşım kısıtlamalarına değinen Ryan, “Seyahat engelleri olan ülkeler riskleri değerlendirirken çok dikkatli. Bununla birlikte, herkesin bunun olduğunu anlaması da önemlidir, bu değişkenler meydana gelir “.

DSÖ Baş Bilimcisi Soumya Swaminathan, “Şimdiye kadar bir dizi değişiklik ve mutasyon görmemize rağmen, bunların hiçbirinin virüsün şu anda kullanılan terapötik ajanlardan herhangi birine, geliştirilmekte olan ilaçlara veya aşılara duyarlılığı üzerinde önemli bir etkisi olmamıştır. ve bu durumun devam edeceğini umuyoruz. ” dedim.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi