DSÖ: ‘Salgın her gün rekor kırıyor’

DSÖ: ‘Salgın her gün rekor kırıyor’
16:00 - Haziran 23 2020 Salı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) İsviçre’nin Cenevre kentindeki sanal basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Dün 183 binden fazla yeni Covid-19 vakası bildirildi. Şimdi DSÖ’ye 8.8 milyondan fazla vaka bildirildi. Görünüşe göre neredeyse her gün yeni ve korkunç bir rekor kırdık. ”

Açıklamada, Covid-19’un dünya çapında en az 465 bin 460 kişinin ölümüne neden olduğu ve 8.84 milyondan fazla insana bulaştığı belirtildi. Salgından en fazla etkilenen ülke olan ABD’de, bu Pazartesi günü alınan verilere göre, ölüm sayısının yaklaşık 2.24 milyon vakada 119 bin 453 olduğu açıklandı. ABD’yi Brezilya (49 bin 976), İngiltere (42 bin 632), İtalya (34 bin 634) ve Fransa’nın (29 bin 640) takip ettiği belirtiliyor.

Basın toplantısında dünya salgınının hala güçlü bir şekilde yayıldığını söyleyen DSÖ Genel Müdürü “Bazı ülkeler vaka ve ölüm sayısında hızlı bir artış görmeye devam ediyor.” Dedi.

WHO Acil Durum Direktörü “Pandemi, daha büyük nüfusa sahip ülkelerde hızlanıyor” dedi sanal basın toplantısında Mike Ryan.

Basın toplantısında DSÖ yetkilileri dünya ülkeleriyle dayanışma çağrısında bulundu ve “Ülkeler, çok sayıda kritik hastayı olan ülkelere arz önceliğini sağlamak için birlikte çalışarak dayanışma içinde çalışmalıdır.” Dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi