DSÖ: ‘Dünya çapında her 10 kişiden 1’i enfekte olabilir’

DSÖ: ‘Dünya çapında her 10 kişiden 1’i enfekte olabilir’
21:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Korona virüsü salgını tüm dünyada etkisini artırmaya devam ederken, vaka ve kayıplar hızla artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bugün İsviçre’nin Cenevre kentindeki genel merkezinde toplandı ve Covid-19 salgınındaki son gelişmeleri tartıştı. DSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan yaptığı açıklamada, “dünya çapında 10 kişiden 1’inin enfekte olabileceğini” söyledi. Bu, dünyanın çoğunun risk altında olduğu anlamına geliyor. “Pandeminin yayılmaya devam edeceğini biliyoruz, ancak artık bulaşmayı önleyecek ve hayat kurtaracak araçlara sahip olduğumuzu ve bunların emrimizde olduğunu da biliyoruz.”

10 ülke, bildirilen tüm vaka ve ölümlerin yüzde 70’ini oluşturuyor

Ülkeler arasında dayanışma ve liderlik çağrısında bulunan DSÖ Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya çapındaki vaka sayısında önemli farklılıklar olduğuna işaret etti. Ghebreyesus, “Tüm ülkeler bu virüsten etkilense de, bunun düzensiz bir salgın olduğunu unutmamalıyız. Bildirilen tüm vaka ve ölümlerin yüzde 70’ini 10 ülke oluşturuyor ve sadece 3 ülke yarısını oluşturuyor” dedi.

Dünya genelinde 35 milyondan fazla kişiye corona virüsü bulaştığı belirtilirken, WHO bu sayının 800 milyon olduğunu iddia ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, gerçek vaka sayısının teyit edilen vaka sayısından fazla olduğu defalarca dile getirildi.

Öte yandan dünya genelinde şu ana kadar 35 milyon 530 bin 737 kişide corona virüs tespit edilirken, virüs nedeniyle 1 milyon 43 bin 542 kişi hayatını kaybetti. ABD, Hindistan ve Brezilya salgından en çok etkilenen ülkelerdir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi