DSÖ: ‘Çin, Covid-19’un kökenini araştırmak için ekibin gerekli giriş izinlerini tamamlamadı’

DSÖ: ‘Çin, Covid-19’un kökenini araştırmak için ekibin gerekli giriş izinlerini tamamlamadı’
23:12 - Ocak 5 2021 Salı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) liderliğindeki uluslararası uzman ekibinin bu hafta Covid-19’un ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentine gitmesi planlandı. Çin’in, ekibin ülkeye girmesi için gerekli izinleri henüz tamamlamadığı ortaya çıktı. Takımın bugün Wuhan’da çalışmaya başlaması planlandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre’nin Cenevre kentindeki WHO merkezinde bir çevrimiçi basın toplantısında konuştu. Çin’in koronavirüsün kökenini araştıracak uluslararası uzmanlar ekibinin ülkeye giriş için gerekli izinleri tamamlamadığını belirten Ghebreyesus, “Bugün Çinli yetkililerin ekibin gelebilmesi için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Çin.”

Çok hayal kırıklığına uğradığını belirten Genel Müdür Ghebreyesus, “Üst düzey Çinli yetkililerle temas halindeyim ve bir kez daha misyonun DSÖ için bir öncelik olduğunu açıkça ortaya koydum.

DSÖ Acil Durum Programı başkanı Mike Ryan, “Bunun çok hızlı bir şekilde çözülebilecek lojistik ve bürokratik bir sorun olduğuna inanıyor ve umuyoruz. Bu sorunları önümüzdeki saatlerde çözebileceğimize iyi niyetle güveniyoruz,” dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Çin’i Covid-19 salgınını dünyaya geç bildirmekle ve bu salgını her fırsatta örtbas etmeye çalışmakla suçluyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi