Dr. Anthony Fauci: ‘ABD’deki günlük vaka sayısı 100 bine ulaşabilir’

Dr. Anthony Fauci: ‘ABD’deki günlük vaka sayısı 100 bine ulaşabilir’
01:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

ABD’de Beyaz Saray Corona Virüsü Görev Gücü Üyesi ve ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Direktörü Dr. Anthony Fauci ülkenin salgını hakkında korkutucu bir açıklama yaptı. Fauci, “Amerikan halkına durumun daha da kötüleşebileceğini söylemek güzel.” Dedi.

Fauci, gerekli önlemler alınmazsa ABD’nin günde 100.000 korona virüsü vakasına ulaşabileceği konusunda uyardı. Dr. Anthony Fauci, “Şu anda günde 40.000 yeni vaka kaydediyoruz. Mevcut durumu değiştirmezsek ve günde 100.000 vaka bulursak şaşırmam.” Dedi.

“Yanlış yöne gidiyoruz,” dedi Dr. Fauci, “Açıkça tam kontrolümüz yok. İşlerin gerçekten kötüleşeceğinden endişeliyim.” Dedi. Fauci, “Hepimizin salgını bireylerin ve toplumun bir parçası olarak sona erdirmekten sorumluyuz.” Dedi. Fauci, Florida, Texas, California ve Arizona’nın yeni vakaların yüzde 50’sinin kaydedildiği eyaletler olduğunu açıkladı.

Aşılama olasılığı hakkında konuşan Dr. Fauci, söz konusu aşının belirlenmiş standartları karşılayıp karşılamayacağı hakkında henüz bir bilgi olmadığını itiraf etti. Fauci, aşının 2021 yılı başında aşının mevcut olabileceğini ve Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) aşının geliştirilebileceğinin bir garantisi olmadığını iddia ettiğini söyledi.

ABD’de yeni tip korona virüsü salgını sırasında ölen kişi sayısı 128.819’a yükseldi ve toplam vaka sayısı 2 milyon 683 bin 304’e yükseldi.

Serkan Bayar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi