Dövüşte kullanılan sopa silah olarak sayıldı

Dövüşte kullanılan sopa silah olarak sayıldı
10:00 - Eylül 25 2020 Cuma

Bir kişi, aracını kullanan sürücünün üzerine cadde tarafına su sıçrattı. İkili arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Genç adam, sürücüye hakaret etti ve aldığı sopayla sürücüye saldırdı. Yaralı araç sürücüsüne 3 günlük iş göremezlik raporu verildi. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne giden mağdur sürücü, sopayla saldırgan hakkında 10 bin TL tazminat davası açtı.

Davacı, ceza yargılaması sonucunda sopalı sanığın “kasten yaralama” suçunu işlediğinin ve adli para cezası ile cezalandırıldığının belirlendiğini belirterek, tazminat bedelinin sanığın en yüksek olay tarihi itibariyle alınacak mevduat faizi. Sanık ise davacıya kasıtlı olarak su sıçramasının ardından taraflar arasında başlayan anlaşmazlığın kavgaya dönüştüğünü söyledi.

Davacıya hakaret etmediğini veya kasıtlı olarak yaralamadığını, davacının kavga sırasında başını araca veya yere vurmuş olabileceğini, dövülen gerçek kişinin kendisi olduğunu, olayla ilgili suç dosyasının itiraz aşaması ve proaktif bir konu yapılmalıdır. Mahkeme tarafından; Ceza yargılamasında toplanan deliller neticesinde sanığın davacıyı yaraladığı tespit edilmiş ve davanın kısmen kabulü ile 1.500 TL manevi tazminatın sanıktan alınmasına karar verilmiş ve davacıya, olay tarihinden itibaren geçerli olan yasal menfaat ile birlikte verilir. Karar davalıya temyiz edildi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi emsal karar verdi. Kararda; “Somut olay değerlendirildiğinde, dava konusu olayın, davacının tabanca sayılan sopayla baş bölgesine vurulması şeklinde gerçekleştiği anlaşılıyor. Buna göre suçun gerçek olduğu anlaşılıyor. Kasıtlı yaralanma miktarı tespit edilmiş, olay tarihi 2013 olup tarafların ekonomik ve sosyal durumları ve yukarıda açıklanan ilkeler, manevi tazminat miktarının düşük olduğu anlaşılmıştır.Bu nedenle uygun görülmemiştir. yazılı karar verilebilmesi için, davacı lehine daha yüksek manevi tazminata hükmedilmesi gerektiği için kararın tersine çevrilmesi gerekiyordu. Mahkeme kararı oybirliğiyle çözüldü. “ifadeleri yer aldı.

Süleyman Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi