Döviz Piyasasında Son Durum

Döviz Piyasasında Son Durum
11:27 - Kasım 30 2021 Salı

Döviz piyasasında son durum kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Bu haberimizde döviz kurları ile ilgili son bilgileri aktaracağız.

Döviz kurları son zamanlarda dalgalı bir hareket halinde. Ekonominin yanı sıra omicron virüsünün de ortaya çıkmasıyla beraber piyasalar daha da etkilenmiş durumda. Bunun yanı sıra ülkemizdeki piyasada da dalgalanma yaşanıyor. İşte döviz kurlarında ve piyasada son durum.

Döviz Piyasasında Son Durum

Öncelikle dolar lira kurundan başlamak istiyoruz. Dolar lira kuru dün sabah saatlerinde 12,50 seviyelerine kadar gerilemiş bulundu. Bu seviyeden sonra kademeli bir şekilde yükseliş eğilimi içerisine giren kur, 12,75 liranın üzerine kadar çıksa da akşam saatlerine doğru düşüş ile karşılaşarak 12,60 lirayı gördü. Akşam saatlerinde yavaş yavaş yükselen dolar kuru geceye doğru 12,90 seviyesini aştı. Gece saatlerinde bir süre bu şekilde devam eden USD TRY kuru, 12,70 liraya kadar gerileyerek bir miktar düşüş ile karşılaştı. Sabah saatlerinde tekrardan yükselişe geçen kur 12,90 lirayı aştıktan sonra 12,85 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

Döviz Piyasasında Son Durum

Döviz piyasasında son durum merak edilen bir konu olmakta. Merak edilen bir diğer kur EUR/USD kuru olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda euroda ciddi bir değer artışı yaşanıyordu. Bu ay içerisinde euro değer kaybına girerken dolarda değer artışı görüldü. Mayıs ayında 1,22 dolar olan euro Mayıs ayından sonra kademeli bir şekilde gerilemeye başladı. Son 1 ay içerisinde 1,16 seviyesinden 1,11 seviyesine kadar gerileyen euro dolar kuru, bugün 1,13 seviyesine ulaştı. Son 1 günlük grafiğe göre euro, dolara karşı değer kazanmaya başlamış durumda.

BİST 100 grafiğini incelediğimizde ise son 1 aylık dönem içerisinde çok ciddi bir artış olduğu görülüyor. 1.400 seviyelerinden 1.800 seviyelerine çıkarak büyük bir artış yaşayan BİST 100 borsası, dün 1.780 seviyelerinde dolaşıyordu. Öğle saatlerinde sakin bir hava hakim olan borsada akşama doğru yükselme başladı. Akşam saatlerinde yükselişe geçen borsa 1.810 seviyelerine ulaşsa da açılışta bir miktar düşerek tekrar yükseliş sağladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi