Döviz Kuru Alanlar için Yeni Karar Açıklandı

Döviz Kuru Alanlar için Yeni Karar Açıklandı
11:45 - Kasım 18 2021 Perşembe

Döviz kuru alanlar için yeni kararlar açıklandı. Yapılan değişiklik ile birlikte artık döviz alımlarında kimlik tespiti için şart aranıyor.

Ülkemizde son zamanlarda döviz kuru alımında artış yaşandı. Yaşanan bu artış sebebiyle hükümet bazı önlemler alarak Türk lirasının değerini korumaya çalışıyor. Atılan adımlardan birisi de döviz alımları için vergi eklenmesi olmuştu. Şimdi de geçtiğimiz ay alınan bir kararda güncelleme yapıldı.

Döviz Kuru Alanlar için Karar Değişikliği Yapıldı

12 Ekim’de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan bir düzenlemeye göre döviz kuru alım ve satım işlemlerinde kimlik tespiti zorunlu hale gelmişti. Yani miktarı ne olursa olsun döviz bürolarından döviz alıp satanlar için kimlik tespiti yapılıyordu. Alınan bu karar özellikle döviz bürolarının ve bazı vatandaşların tepkisini çekmişti. Bu karar sonrasında bazı döviz büroları kepenk indirerek bu duruma tepki göstermişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın almış olduğu bir diğer karar A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartının 5 milyon liradan 10 milyon liraya çıkartılmasıydı. B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı ise 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye çıkartılmıştı. Alınan bu kararlara ek olarak yetkili müesseselerin öz kaynaklarının toplamının ödenmiş sermaye tutarının altına düşmemesi zorunlu hale gelmişti. Bu kararlardan sonra bakanlık karar değişikliğine gitti.

Döviz Kuru Alanlar

Döviz kuru alanlar için önemli bir karar verildi. 18 Kasım 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni karara göre artık 100 dolar ve üzeri alım satım işlemlerinde kimlik tespiti zorunlu hale geldi. Yani artık 100 dolar altı döviz işlemleri için kimlik beyanına gerek kalmayacak. 5 madde şeklinde yayınlanan resmî gazetede duyurulan tebliğnin amacının Türk lirasını korumak olduğu belirtiliyor.

Özet geçmek gerekirse geçtiğimiz ay çıkan karar ile beraber artık döviz bürolarından döviz alım satım işlemi yapanların kimlik tespiti zorunlu hale gelmişti. Bugün resmî gazetede yayınlanan karar ile birlikte artık döviz bürolarında 100 dolar ve üzeri işlemler için kimlik tespiti zorunlu oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi