Döviz Büroları Önünde Kuyruk Oluştu

Döviz Büroları Önünde Kuyruk Oluştu
18:30 - Aralık 20 2021 Pazartesi

Dolar kurunun rekor kırmasının ardından Türkiye’nin birçok ilinde döviz bürolarının önünde uzun kuyruk oluştu. Vatandaşlar, dolar kurunun rekor kırmasının ardından döviz bürolarından döviz alım satım işlemi yaparken, Sivas’ta da hava sıcaklığının çok düşük olmasına rağmen il merkezinde bulunan döviz bürolarının Cuma gününe göre çok daha yoğun olduğu gözlemlendi.

Bankalarda da benzer durumun olduğu görülürken, özellikle bazı bankaların coronavirüs önlemleri nedeniyle sınırlı sayıda kişi kabul edebilmesi nedeniyle bazı vatandaşlar 1 saati bulan süre boyunca dışarıda beklemek zorunda kaldı.

“Beklemek Yerine Farklı Bürolara Gittiler”

Artan kur nedeniyle alım yapmak isteyenler kadar satış yapmak isteyenlerin sayısında da büyük artış olduğunu belirten döviz bürosu yetkilileri, “Sivas ve diğer tüm illerde benzer tablo görülüyor” dedi.

Sivas’ın nüfus bakımından büyükşehirlere oranla daha düşük nüfus nedeniyle dövize olan talebinin daha az olduğunu ancak buna rağmen son dönemde bu talebin arttığını belirten yetkililer, “Sivas halkı da birikimlerini değerlendirmek için hem alış, hem satış yapmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. Sivas’ta hava sıcaklıklarının düşük olması nedeniyle bazı vatandaşların ise sıra beklemek yerine farklı döviz büroları ve bankalara gittiği belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi