Döviz bozdurma gibi dilenci

Döviz bozdurma gibi dilenci
11:12 - Ekim 21 2020 Çarşamba

Turizm kenti Antalya’nın işlek sokaklarında 3 yıldır öğrenilen SK, bugün öğle saatlerinde yeniden dilenmek üzere yola çıktı. Bazı vatandaşların iki ayağı şiş ve kamburlaşarak aldığı bir kutu ile yalvaran gençlere para verme anları kaydedildi. SK’nin kısa sürede dilenerek topladığı paranın yabancı para da dahil olmak üzere bir pazarda sayılma anı cep telefonunun kamerasına yansıdı. Vatandaşlar, normalde dik yürüyebilmesine rağmen, eğilerek yalvarmaya devam eden genç adama tepki gösterdi. Tepki karşısında genç adam, “Tüm Antalya beni tanıyor, vali ve kaymakam beni tanıyor. Sen kim oluyorsun ”dedi. Vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesi polis ekipleri, dilenciyi polis aracına alarak işlem için belediyeye götürdü.

“İftira ediyorlar”

Görüntülendiğini anlayan SK, “Bak kardeşim, yalan söyleyenlere örnek ol. Bana iftira atanlar için örnek olsun. Ayaklarımın dibinde ‘silikon yapar’ diyerek iftira atanlara yazıklar olsun. Benim de 3 çocuğum var. Evim kira, elektrik, su ödüyor. İki çocuğuma öğretiyorum. Bana iftira atmayın. Tanrı iyiyi ve kötüyü görür ”dedi.

“Vali bile beni tanır”

Vatandaşların tepkisi üzerine caddeyi terk eden SK, bir binanın bahçesine oturdu. Vatandaşlar burada tepki gösterince SK, “Benimle uğraşma, git. Sevecen ayağıma ne bakacaksın? Canım acıyor, benimle uğraşma. Tanrınızdan bulun. Ben kimseyi aldatmıyorum. Ayaklarım yaralı, dikişlerim patladı. Ayağım kangren. Beni herkes bilir. Tüm Antalya beni tanır, vali ve kaymakam bilir. Sen kim oluyorsun ”dedi.

“3 yıldır buradayım”

Tepki veren vatandaşlardan Şahin Güzel, “Bu kişiyi yaklaşık 3 yıldır tanıyorum. Muhtemelen ayağına bir şey giyiyordur. Çünkü bugün onu yaralarıyla aynı yerde gördüm ve 3 yıl iyileştim. Her gördüğümde çarpık yürüdü. Ama ‘polis geliyor’ deyince paralarını alıp eline koydu ve hızla yürümeye başladı. “Gerçek bir hastalığı olan bir kişi çabuk geçtiğinde, kaçtı” dedi.

“Euro bile çıktı”

Öte yandan SK’nın para alışverişi yapmaya geldiği bir pazarda kısa sürede topladığı parayı saydığı cep telefonu kamerasına yansıdı. SK tarafından sayılan banknotların lira ve yabancı para birimleri ile birlikte 100 euro içerdiği görüldü. SK’nin “Piyasada bana düşen 50 euro, 100 euro, 200 euro veya 500 euro” sözleri kameralara yansıdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Emniyet ekipleri tarafından birçok eylemde bulunan SK’nın ayakları için tedaviyi kabul etmediği ve yalvarmaya devam ettiği öğrenildi. Öte yandan SK’nin durumunun dilenmek isteyenlere örnek olduğu ve bu şekilde ayaklarını dikmek için çalışanların olduğu iddia edildi. Vatandaşların şikayetleri üzerine Büyükşehir Belediyesi polis ekipleri tarafından işleme alınan MK’ye 187 TL para cezası verildi.

İsa Akar-Burak Yalman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi