Donald Trump, Covid aşısı için çıktı

Donald Trump, Covid aşısı için çıktı
09:00 - Kasım 14 2020 Cumartesi

“Nisan ayı itibarıyla aşı halka ulaşacak.” Trump, daha önce piyasaya sürülecek aşıya güvenmediğini belirterek, aşının uzmanlar tarafından inceleneceğini belirterek, New York Valisi nedeniyle New York gibi bazı yerlerde aşının bulunmaması ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Cuomo. Cuomo, geçtiğimiz Eylül ayında Trump’ın seçimlerden önce aşıyı bir an önce almak için acele ettiğini söyledi.

Trump, Aralık ayı itibarıyla yaşlılar ve sağlık çalışanları için 20 milyon aşının hazır olacağını, tüm topluma ulaşacak aşının Nisan ayında dağıtılacağını belirtti. New York ile ilgili olarak, “Bizden gelen aşılara güvenmiyor. Bu nedenle Vali Cuomo isteyip istemediğini bize bildirmeli yoksa aşıyı vatandaşlarına vermeyecek bir devlete gönderemeyiz “dedi.

Son dönemde 11 milyonu aşan vaka sayısı ve 250 bini aşan ölümlerle ilgili açıklamasında Trump, “Umarım bu yönetim onu bir daha kapatmaya karar vermez, zaman ileride ne olacağını gösterecektir, yönetim başı ne olursa olsun. “

Cuomo yaptığı açıklamada “Hepimiz olası bir aşı için heyecanlıyız,” dedi Eyalet Savcısı Letita James ise Trump’ı intikamcı duygular beslemekle suçlayarak, “Biden-Harris yönetiminin New’i aşılamak için gerekli miktarda aşıya sahip olduğundan eminiz. York sakinleri vereceğim ”dedi.

Trump konuşmasındaki sorulara cevap vermezken, ülkedeki COVID-19 nedeniyle olası kapanma mesajının dışında seçimlerden bahsetmedi. Ancak bu arada “hangi yönetim önde olursa olsun” sözleriyle kamuoyunda ilk kez seçimleri kaybetme olasılığını kabul etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi