Domuz Gribi Korunma Yolları Nedir? Sivas Domuz Gribi Tedavisi

Domuz Gribi Korunma Yolları Nedir? Sivas Domuz Gribi Tedavisi
20:56 - Şubat 20 2020 Perşembe

Bir dönem Dünya gündemini meşgul eden ve Türkiye’de de ölümlere sebep olan domuz gribi, tehlikeli virüslerden biridir. H1N1 ismiyle de bilinen virüs, bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri ve belli bir yaşın üstünde veya altında olan kişileri hedef almaktadır. Domuzlarda görülen virüs ile benzer etkiler taşıması nedeniyle bu ismi alan H1N1, insandan insana bulaşabilen bir virüs türüdür. Virüsün çeşitli belirtileri ve korunma yolları bulunmaktadır. Günümüzde görülme sıklığı oldukça azalsa da vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Domuz gribi hastalığının çeşitli belirtileri vardır. Grip hastalığı ile aynı belirtilere sahip olan virüs, kişiden kişiye göre farklı etkiler göstermektedir. En yaygın olarak görülen belirtiler arasında boğaz ağrısı ve ateş, öksürük, kas ağrıları ve baş ağrısı bulunmaktadır. Ateşli hastalık, H1N1 virüsünün en önemli etkilerinden biridir. Bağışıklık sistemini hedef alan ve vücudun yavaş yavaş çökmesine sebep olan virüs, solunum yetmezliği hastalığa sebep olmaktadır. Günümüzde virüsten korunmak için üretilmiş çeşitli aşılar bulunmaktadır. Aynı zamanda virüsten korunma yolları da bulunmaktadır.

Domuz Gribi Nasıl Bulaşır? Gribe Karşı Nasıl Önlem Alınır?

Domuz gribi, mevsimsel olarak görülen grip hastalıkları ile aynı etkiye sahiptir. Ancak tehlikeli ve inatçı bir virüs olmasından dolayı insan vücudunun çökmesine sebep olabilmektedir. H1N1 virüsü öncelikle domuzlardan insanlara bulaşmıştır. Solunum yolu ile hayvanlardan insana bulaşan hastalık zamanla insanlar arasında da bulaşmaya başlamıştır. Hem Dünya’da hem de Türkiye’de çeşitli domuz gribi vakaları görülmüştür. İnsandan insana bulaşması sebebiyle alınabilecek kişisel önlemler oldukça önemlidir.

Gribe karşı alınacak en önemli önlem kişisel temizliğe dikkat edilmesidir. Ellerin sık sık yıkanması ve gerekli temizliklerin yapılması virüsleri vücuttan uzak tutacaktır. Diğer önemli bir konu ise bağışıklık sistemidir. Hastalıktan korunmak isteyen kişiler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için gerekli işlemleri yapmalıdır. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, virüsler için açık hedef haline gelmektedir. Kalabalık ortamlarda bulunmamak, düzenli spor yapmak ve belli aralıklarla doktor kontrolüne gitmek alınabilecek diğer önlemler arasındadır.

Sivas’ta Domuz Gribi Tedavisi

Ülkemizin pek çok bölgesinde ileri düzeyde sağlık hizmeti verilmektedir. Sivas ilinde de birçok sağlık merkezinde halk sağlığı için çalışmalar yapılmaktadır. H1N1 olarak da bilinen virüsün tedavisi de hastaneler tarafından yapılabilmektedir. Ölümcül etkilere yol açan domuz gribine karşı erken önlem almak ve hastaları korumak için hizmet veren merkezler bulunmaktadır. Domuz gribini tedavi edici etkiye sahip olan ilaçlar da bulunmaktadır.

İlaçların kullanımında doktor kontrolüne önem verilmelidir. Reçete ile kullanılması doğru olan ilaç ile domuz gribi tedavi edilebilir. Domuz gribi tedavisinde doktor kontrolü ve ilaçlar dışında kişisel tedaviler de önemlidir. Bu tür hastalıklarla karşılaşan kişiler, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için gerekenleri yapmalıdır. Yeterli beslenme ve spora dikkat edildiği takdirde virüslerin bulaşma olasılığı daha az olacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi