Dolar/TL TCMB’nin faiz açıklaması ile 5,44’e yükseldi

Dolar/TL TCMB’nin faiz açıklaması ile 5,44’e yükseldi
18:17 - Mart 6 2019 Çarşamba

Enflasyon verisi hafta başında açıklandı ve %19,67 seviyesinde gelerek beklentilerden düşük oldu. Enflasyonun düşüş göstermeye başlamasının ardından piyasalarda TCMB’nin bu ayki toplantıda faiz değişikliği yapmazken Nisan ayı için indirim sinyali vermesi bekleniyordu.

TCMB, bugünkü PPK toplantısında faiz seviyesini değiştirmedi. Bununla birlikte hem enflasyon üzerindeki risklerin devam ettiğini belirtmesi hem de dış talepteki yavaşlama ile gelen iktisadi faaliyetlerdeki zayıflama beklentisini koruması, sıkı para politikasının devam edeceğinin tekrar altını çizmesi gibi sebeplerle Nisan beklentileri de zayıfladı.

PPK sonrası ilk tepki olarak 5,3625 seviyesine gerileyen USD/TRY kuru sonrasında yükselişe geçti ve son saatte 5,44′ e kadar yükseldi. Günlük bazda %1’e yakın yükseliş yaşayan USD/TRY kurunun 5,44’ü görmesi ile 16 Ocak sonrasındaki en yüksek seviyeye çıktı.

Gelişen ülke paralarının bugünkü grafiğine bakıldığında;

Günün ilk yarısında en çok düşüş Malezya ringitinde yaşanırken son saatteki büyük bir atak gerçekleştiren TL ilk sıraya geçti ve ülkeler arasında en çok değer kaybeden gelişen ülke parası oldu.