Dolar Rekor Seviyeye Çıktı, Ekonomide Son Durum

Dolar Rekor Seviyeye Çıktı, Ekonomide Son Durum
10:11 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Dolar rekor seviyeye ulaştı. Ekonomide son durum oldukça kritik düzeyde yer alıyor. Bazı vatandaşlar bu durumdan dolayı endişeli.

Dolar son zamanlarda neredeyse her gün yeni bir zirveye ulaşıyor. Yaşanan bu durum vatandaşlara bazı ürün ve hizmetlerde zam olarak yansıyabiliyor. Marketlerdeki ürünlerin fiyatlarının artması insanların bütçesini zorlamaya başlarken şimdiden bazı vatandaşlar yeni asgari ücretten umutlu olmaya başladı.

Dolar Rekor Kırdı, Ekonomideki Son Gelişmeler

Türkiye’nin son zamanlardaki gündemi ekonomi olmaya başladı. Ekonomide yaşanan gelişmeler insanların da yaşamını etkiliyor. Birçok ürünün fiyatı güncellenirken şimdiden kullanıcılar geleceği düşünmeye başladı. Dolar kurunu incelediğimizde bugün yeni zirveye ulaştığı görülüyor. Geçtiğimiz haftanın kapanışında 10 liranın üzerine çıkan kur Pazartesi günü 10,06 liraya kadar ulaşmıştı. Dün itibariyle ise kur 10,30’un da üzerine çıkmış oldu. Bugün itibariyle ise kurun 10,45 lira seviyesine kadar ulaştığı görülüyor.

Dolar Rekor

Dolar lira kurunda yaşanan bu yükselişin yanı sıra Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yeni faiz kararı açıklanacak. Açıklanması beklenen faiz kararının dolar kurunu nereye götüreceği şimdiden merak ediliyor. Bir önceki kararda faiz bir miktar düşüş ile karşılaşmıştı. Faizdeki düşüş dolar kurunu bir miktar yükseltmişti. Güncel faiz tahminlerine göre bazı uzmanlar faizin düşeceğini bazıları da dolar lira kurunun düşmesi için faizin yükseleceğini veya sabit kalacağını düşünüyor.

Dolar rekor seviyeye çıkarken euro, sterlin ve altındaki son durum da merak edilen bir konu olmakta. Euro, dolar kuruna göre daha yavaş yükseliyor. Bunun sebebi dolar endeksinin değer kazanırken euro endeksinin değer kaybı olarak belirtiliyor. Euro, güncel olarak 11,79 liraya ulaşırken zirvenin 11,81 lira olduğu görülüyor. Sterlinin ise 14,02 lira seviyesine ulaştığı inceleniyor.

Bunun yanı sıra altın fiyatlarını incelediğimizde gram altının 622 lirayı aştığı görülüyor. Gram altında zirve 623 lira olmakta. Ülkemizdeki altın fiyatlarını etkileyen altın vadeli işlemlerini incelediğimizde altının 1.880 dolar seviyelerinden 1.850 dolar seviyelerine kadar düştüğü görülüyor. Bu da gram altındaki yükselişi yavaşlatmış durumda.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi