Sivaslı vatandaş hem dolandırıldı, hem hapis cezası aldı

Sivaslı vatandaş hem dolandırıldı, hem hapis cezası aldı
12:35 - Şubat 29 2020 Cumartesi

Hayvancılıkla uğraşan bir Sivaslı vatandaşın dolandırılması karşısında verdiği hukuk mücadelesinin hüsranla sonuçlanması herkesi hayrete düşürdü.

Divriği ilçesinin Gürpınar köyünde meydana gelen olayda Ali Yalçın isimli vatandaş 3 yıl önce 1000 liralık yakıt alarak 200 lirasını peşin ödedi. Geri kalan kısmı için satıcıyla senet imzalayan Ali Yalçın daha sonraki dönemde borcunun geri kalanını tek kalemde kapatmasına rağmen senedini çalınması gerekçesiyle alamadı. Aradan belli bir süre geçtikten sonra ise kaybolan senet karşısına 17,800 liralık bir icra olarak çıktı.

Şoka uğrayan adam hakkını mahkemede aramak için süreci başlattı. Senetin içindeki miktarın değiştirildiğini belirten ve yaşadığı mağduriyeti sosyal medya hesabından da paylaşan Ali Yalçın bu sefer hakaret sebebiyle dava edildi. Kendi açtığı mahkemeyi kaybeden Ali Yalçın, hakaret davasından ise 1 yıla yakın hapis cezası aldı. Ali Yaçın’ın hapis cezası denetimli serbestlik cezasına dönüşürken, mağdur olduğunu iddia eden vatandaşın yaşadıkları herkesi şaşırttı.

VİDEO :

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi