Doktorlara yönelik askerlik düzenlenmesi açıklandı

Doktorlara yönelik askerlik düzenlenmesi açıklandı
12:06 - Mayıs 27 2019 Pazartesi

Yapılan çalışmalar neticesinde; yeni sistemin belirlendiğine değinen Fahrettin Koca; bu çalışmayı Milli Savunma Bakanlığıyla ortaklaşa gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yapılan açıklamaya göre; doktorlar öncelikli olarak yedek subay aday adayı olacak ve temel askerlik eğitimlerini bu şekilde alacaklar. Alınan temel eğitimin ardından doktorların kendi görevlerini yapmak için yine Sağlık Bakanlığının bünyesinde çalışması amaçlanıyor.

Doktorlara Yönelik Yeni Askerlik Düzenlenmesi Açıklandı

Artık doktorlar askerlik görevlerini Sağlık Bakanlığı emrinde hekim olarak tamamlayabilecek. Yapılan yeni düzenlemeye göre doktorların askerlik vazifelerini öncelikle temel askerlik eğitimi aldıktan sonra doktor olarak yapabilmelerinin önü açıldı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının ortaklaşa geliştirdiği yeni sisteme göre doktorlar; temel askerlik eğitimlerini yedek subay aday adayı olarak alacak.

Sağlık Bakanı Koca; yeni düzenleme ile doktorlar için askerlikte yeni bir dönemin başladığına değinerek; doktorların askerlikten Asteğmen olarak terhis olmasının önünün açıldığını aktardı. Askerlik vazifesiyle ilgili kanunda yapılacak olan düzenleme sayesinde doktorlar askerliklerini hekim olarak görev yaparak tamamlayabilecek. Söz konusu kanun teklifinin yasalaşması hakinde yürürlüğe gireceği de belirtildi.