Doktorlar Greve Çıktı, Hastaneler Boş Kaldı

Doktorlar Greve Çıktı, Hastaneler Boş Kaldı
22:19 - Aralık 15 2021 Çarşamba

Türkiye genelinde birçok ilde doktorların 14-16 Aralık tarihleri arasında greve çıkacağını açıklamasının ardından bugün ilk grev gerçekleşti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Sivas’ta da birçok hastanede doktorların greve çıkması nedeniyle polikliniklerin boş kaldığı ve hastanelerin kapılarını kapatarak sadece acil ve yatan hastalara hizmet verdiği açıklandı.

Doktorların greve çıkmasının ardından randevusu olan Sivaslılar hastanelere gittiklerinde ‘grev nedeniyle randevuların iptal olduğu’ bilgisiyle karşılaşırken, bazı vatandaşlar greve destek verdi, bazı vatandaşlar ise ‘zor randevu alabildikleri gerekçesiyle’ tepki gösterdi.

Acil Durumda Hizmet Veriliyor

112 Ambulans başta olmak üzere, acil servislerde hizmetin aralıksız ancak yoğun olarak devam ettiği açıklandı. Sağlık Bakanlığı’ndan konu hakkında açıklama yapılmazken, bazı vatandaşlar ise randevu almak için tekrar MHRS’ye girdiklerinde randevu bulamadıklarını belirten paylaşımlar yaptı.

Sivas’ta hizmet veren özel hastanelerde ise grev olmaması nedeniyle randevusuna gelip hizmet alamayan vatandaşların özel hastanelere giderek hizmet aldığı öğrenildi. Sivas genelinde hizmet veren çok sayıda hastane acilinde günlük acil hizmetlerin aksamadan hizmet verdiği, ancak hasta yoğunluğunun gün içerisinde daha fazla olduğu iddia edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi