Doğum Çantasında Neler Olmalı? Ne Zaman Hazırlanmalı?

Doğum Çantasında Neler Olmalı? Ne Zaman Hazırlanmalı?
11:36 - Nisan 30 2020 Perşembe

Uzun bir gebelik sürecinin sonuna doğru gelindiği zaman artık anne adayları yavaş yavaş hazırlıkları tamamlamaya başlarlar. Anneler hem kendiler için hem de bebeği için belli bir çanta hazırlamalıdır. Anne adayları çanta yapmaya başlamadan önce hastanenin de anneye ne gibi olanaklar sunacağına dair gerekli bilgileri almaları gerekir. Bazı hastaneler bebekler için birçok imkan sunmaktadır. Ancak bu imkanları genellikle özel hastaneler sunar. Bu nedenle doğum çantasını yapmadan önce bu konuda bilgilenmeniz de fayda var. Doğum çantasında neler olmalı? Ne zaman hazırlanmalı? İle ilgili tüm detayları araştırarak bu konu da bilgilenmeniz daha sağlıklı olacaktır. Böylelikle hiçbir sorun yaşamadan gerekli hazırlıkları da yapmış olursunuz. 

Hastane Çantası Ne Zaman Hazırlanmalıdır?

Bebeğin doğumuna çok az bir zaman kala bebeğiniz ve kendiniz için yapmış olduğunuz listeyi artık hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ancak bazı durumlar da özellikle normal doğum olunacağı zaman bebeğin erken gelme durumları da olabiliyor. Bu nedenle siz daha önceden listenizi hazırlayarak her an doğum yapacakmış gibi beklemeniz de fayda var. Liste de birçok şeye ihtiyacınız olacaktır. Genellikle anne adayları için 32. Haftadan sonra çantanın hazırlanması ideal bir süreçtir. Ancak bazı durumlar da beklenmeyen durumlar çıkabiliyor bu nedenle her an hazır olmanız da fayda var. Liste bu anlamda yardımcı olacaktır. Hastane için çanta hazırlanırken gereksiz olan her şeyden kaçınmanız da fayda var. Genellikle fazla konulan şeyler hiç kullanılmadan eve getiriliyor. Bu konular da anne adaylarının doktorundan bilgi alması daha sağlıklı olacaktır. 

Doğum Çantası Hazırlama Listesi

Gebelik yaklaştıkça özellikle 32. Haftadan sonra anneler kendileri ve bebekleri için hazırlık süreçlerine girerler. Her şeyin eksiksiz olması için elinizde bulunan listeye göre karar vermeniz de fayda var. Anne adayları bebekleri için çanta hazırlarken kendileri içinde mutlaka kıyafet hazırlaması gerekir. Yeni doğacak olan her bebeğin çantasında;

  • Hastane çıkışı
  • Battaniye
  • Islak mendil ve pamuk
  • Pişik kremi
  • Biberon
  • Ana kucağı gibi şeylerin olması gerekir.

Anne adaylarında ise;

  • Pijama takımları
  • Çarşaf ve yastık
  • Islak ve kuru mendil
  • İç çamaşırları mutlaka olmalıdır.

Liste yapmanız hiçbir şeyi unutmamanız açısından daha kolay olacaktır. Çok fazla kıyafet koyup da gereksiz ağırlık yapılmamalıdır. Genellikle bebeklere yeni doğduklarından itibaren hastane çıkışı giydirilir. Hastane de kalacağınız süreye göre bu durum değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle anneler 2-3 gün sonra hastaneden taburcu olurlar. Doktorunuzdan bu konuda gerekli bilgileri aldıktan sonra çantayı hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır. Anne adayları kendileri için çanta hazırlarken bu konuda çok zorlanmazlar. Ancak çocukları için biraz daha dikkatli olmaları gerekir. Bu nedenle eksiksiz bir çanta hazırlamanız gerekir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi