Doğu Akdeniz’den Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev cevap verdi: ‘Türkiye’yi tereddütsüz destekliyoruz’

Doğu Akdeniz’den Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev cevap verdi: ‘Türkiye’yi tereddütsüz destekliyoruz’
21:00 - Eylül 2 2020 Çarşamba

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yunanistan’ın Bakü’ye yeni atanan Büyükelçisi Nikolaos Piperigkos’u kabul etti.

Görüşmede Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Aliyev Piperigkos, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimlere “tereddütsüz” destek olduğunu söyledi. Aliyev görüşmede, “Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde Doğu Akdeniz geriliminden bahsetmek istiyorum. Türkiye’nin bizim için tek dostumuz ve ortağımız olduğunu, size söyleyebilirim ki bu bir ülke gizli bir kardeş değil.” dedim.

Aliyev, “Türkiye’yi tereddütsüz destekliyoruz, her koşulda destekleyeceğiz” diyen Aliyev, “Türkiye kardeşlerimizin de aynı desteğini görüyoruz. Azerbaycan ve onlar her şeyi destekliyorlar ve biz de Doğu Akdeniz’de keşif çalışmalarını dahil ettik, her şeyi destekliyoruz. “dedi.

Aliyev, Azerbaycan hükümetinin bu konuya resmi bir şekilde anlattığı talimatın, “Türkiye sadece kardeş ülkemize dost değil, Türkiye bizim kardeşimizdir. Bu yüzden her konuda yanlarında olacağız” dedi.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi