Doğu Akdeniz’de NATO için Yeni Navtex

Doğu Akdeniz’de NATO için Yeni Navtex
12:12 - Ekim 1 2020 Perşembe

Seyrüsefer Hidrografi ve Oşinografi Dairesi tarafından yayınlanan yeni Navtex duyurusunda, NATO’ya bağlı unsurların deniz güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla 5-9 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de Deniz Muhafızları Harekatı gerçekleştireceği belirtildi. Duyuruda denizcilere şu uyarılar yapıldı:

“Denizdeki şüpheli davranışlar veya risk altındaki personel hakkında verebileceğiniz her türlü bilgi hayat kurtarabilir. İşbirliğiniz ve yardımınız, NATO unsurları tarafından gündeme getirilen soruları yanıtlayarak takdir edilecektir. Herhangi bir şüpheli faaliyeti veya bilgiyi NATO savaş gemilerine veya bir NATO gemi trafik merkezine bildirin. “

5-9 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de NATO unsurları tarafından gerçekleştirilecek olan Deniz Muhafızları Harekatı’nın şüpheli gemileri sorgulamak için NATO tarafından yapılan ve belirlenen tarihlerde belirlenen NATO gemileri tarafından yapılacağı öğrenildi. . Deniz Muhafızları Harekatı’nın tatbikat olmadığı ve saha duyurusu yapılmadığı öğrenildi. Ayrıca Navtex’in sadece ticari gemileri bilgilendirme amaçlı olarak, soruşturmalarda işbirliği yapmaları için yayınlandığı ve Doğu Akdeniz’deki son güncel durumla ilgili olmadığı öğrenildi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi