Doğru ilaç kullanımına yönelik hazırlanan broşürler 81

Doğru ilaç kullanımına yönelik hazırlanan broşürler 81
14:00 - Kasım 29 2020 Pazar

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tanı ve tedavi rehberinde ilaç kullanımında en sık karşılaşılan sorun olan “ilaç dozunun karıştırılması” konusu broşürlerde açıklığa kavuşturuldu. Kılavuza göre, Hidroksiklorokin ve / veya Favipiravirin hem “komplikasyonsuz veya hafif-orta pnömonili olası / kesin Covid-19 vakalarında ayaktan takip edilmesi” hem de “Hastaneye yatış endikasyonu olan Covid-19 vakalarında” kullanılması önerilmektedir.

Her iki ilaç da bir hekimin tavsiyesi ve gözetimi altında kullanılmalıdır. Erken başlanan ve doğru dozlarda alınan ilaç tedavisinin, hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde engellediği ve yoğun bakıma geçiş oranını düşürdüğü bilinmektedir.

Broşürlerde ilaçların kullanım süresi ve dozları anlatılarak uygun olmayan kullanım koşullarına dikkat çekilmektedir.

Buna göre Favipiravir ilk gün sabah ve akşam 8, 4 gün sabah ve akşam 3 içilmelidir. Favipiravir hamile kadınlarda ve emziren annelerde kullanılmaz.

Hidroksiklorokin, 5’inci günün sonunda biri sabah biri akşam olmak üzere toplam 10 tablet alınması önerilir. Bu ilaç, kalp hastalığı veya ritim bozukluğu olan hastalarda kullanılmaz.

Vatandaşlar aldıkları dozu bu broşürlere işaretleyerek takip edebilirler. Broşürde ayrıca herhangi bir yan etki görülürse veya şikayetler artarsa kişinin doktora başvurması gerektiği vurgulanmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi