Sivas Doğanşar İlçesi Tanıtım Rehberi

Sivas Doğanşar İlçesi Tanıtım Rehberi
02:08 - Ocak 22 2020 Çarşamba

Doğanşar İlçe Belediye Başkanı: Halil Balık
Doğanşar İlçe Nüfusu: 3.401
Doğanşar İlçe Posta Kodu: 58780

Ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu net olarak bilinmeyen Doğanşar ilçesinde yapılan kazılarda eserler ele geçirilmiştir. Ele geçirilen eserler daha çok Bizans dönemine aittir. Türkler bölgeyi 1071’de ele geçirmiştir. Türklerden önce alanda Çirmişliler vardır. Sonrasında bölgede sırayla Danişmentliler, Anadolu Selçuklular, Eratna ve Kadı Burhaneddin Ahmet Devleti ve Kızıl Ahmetliler Beyliği hüküm sürmüştür.

sivas doğanşar tanıtım

Osmanlı tarafından ele geçirildikten sonra bir dönem Timur istilası yaşamış sonrasında tekrar alınmıştır. İlk olarak Tokat’a bağlı olan Doğanşar 1870’lerde Sivas’a, sonra Hafik ve Reşadiye ilçelerine bağlanmıştır. Belediye teşkilatı 1953 yılında kurulmuş olup 1990’da ilçe statüsüne alınmıştır. İlçede tarihi eskiye dayanan Yeni Cami, Ulu Cami ve Kale Cami vardır. Fakat eskilerinin yerine yenileri yapıldığından tarihi değerlerini yitirmişlerdir.

Doğanşar İlçesi Sivas’ın Neresindedir?

Topraklarının büyük kısmını yaylaların oluşturduğu Doğanşar ilçesi Sivas merkezin kuzeyinde yer almaktadır. Sivas’a uzaklığı 98 km’dir. Yüzölçümü 565 km2 olan ilçenin deniz seviyesinden yüksekliği 1335 metredir. Koyulhisar, Zara, Hafik ilçeleri ve Tokat ile komşu olan ilçe dağlık bir araziye kurulmuştur. Bundan dolayı çok sayıda yayla vardır.

İklim olarak Karadeniz ikliminin etkisinde kaldığından bitki örtüsü bakımından Sivas’a göre daha zengindir. Yeşilırmak’ın kolu olan Tozanlı Doğanşar’dan geçmektedir. Şehrin farklı noktalarında bulunan göllerden en meşhur olanları Sülük Gölü ve Dipsiz Göl’dür. Bal üretiminin yapıldığı ilçede her yıl geleneksel olarak Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal festivali yapılmaktadır.

Sivas Doğanşar Haritası : 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi