Doğanşar Doğal Güzellikleri ile Gelenleri Büyülüyor

Doğanşar Doğal Güzellikleri ile Gelenleri Büyülüyor
13:17 - Eylül 17 2019 Salı

Sivas’ın Doğanşar ilçesi ziyarete gelenleri tabi güzellikleri ile büyülemeye devam ediyor. İlçe birçok doğal ve tarihi mekan ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Doğanşar ilçesi Sivas merkeze yaklaşık 101 kilometre uzaklıkta olup doğal ve tarihi güzelliklere sahip bulunuyor.

Doğanşar Doğal Güzellikleri İle Gelenleri Büyülüyor

Sivas’ın Doğanşar ilçesi Dipsiz Göl ve Şelalesi başta olmak üzere birçok doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. İlçede bir futbol sahası büyüklüğünde ve sarkıtları olan Karasak Çukuru da bulunuyor. Ayrıca şimdilerde kullanılmayan krom madeninde oluşan ve masmavi suyuyla dikkat çeken gölü de gelenleri etkileyen güzellikler arasında yer alıyor. Gizli kalmış kaya mağaraları, yaklaşık 300 yıllık olduğu düşünülen ve hiçbir çivi kullanılmadan yapılan samanlık, şekil olarak peri bacalarına benzeyen Çobankaya kayalıkları gibi pek çok güzellik dışarıdan gelenler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Bu güzellikler ile ilgili açıklamada bulunan Doğanşar Belediye Başkanı Halil Balık, ilçenin birçok güzelliğe ve tarihi esere sahip olduğunu ve bu güzelliklerin turizme kazandırılması konusunda çalışma yaptıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi