Doğan Ürgüp Kimdir ?

Doğan Ürgüp Kimdir ?
23:38 - Şubat 24 2019 Pazar

1956 yılında dünyaya gelen Doğan Ürgüp, Sivas şehrinin merkeze bağlı olan Uluanak Mahallesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ile lise eğitimini Sivas’ta tamamlayan Ürgüp, yüksek öğrenimine ise Ankara’da başladı. Ancak daha sonraki dönem yüksek öğrenim hayatına Erzurum’da devam eden Doğan Ürgüp, yine bu şehirde yüksek öğrenimini tamamladı.

Yüksek öğrenim hayatından sonra ticarete atılan Doğan Ürgüp, Sivas şehrinde ticari hayatının ilk aşamalarını tamamladı. Daha sonra Ankara’da çok sayıda ortaklığa imza atan Ürgüp, 1996 yılı itibariyle bir boya fabrikası kurdu. Boya fabrikasını Ankara’daki ortaklarıyla kuran Doğan Ürgüp, 2008 yılında ise Sivas Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir fabrika açtı. Bu fabrikada yalıtım malzemeleri üreten Ürgüp, Sivas şehrine önemli bir fabrika kazandırmış oldu.

Girişimci ruhuyla ön plana çıkan Doğan Ürgüp, sosyal hayatında da oldukça girişimci bir karakter olarak tanınmaktadır. Özellikle gurbette yaşayan Sivaslıları bir araya getirmek konusunda çalışmalara imza atan Ürgüp, bu amaç doğrultusunda derneklerin kuruluşunda da görev aldı. Bu noktada Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yapmış olan Doğan Ürgüp, pek çok farklı sivil toplum kuruluşunda da görev aldı. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu’nun kurucusu olan Ürgüp, bu federasyonunun yönetim kurulu başkanlığını da bir süre yürütmüştür.

20 Mart 2009 yılında yapılan Yerel Yönetimler Seçimlerine BBP Sivas Belediye Başkanı dayı olan Doğan Ürgüp, Bu seçimleri kazandıktan sonra Sivas Belediye Başkanlığı da yaptı. Makbule Ürgüp’le evli olan Doğan Ürgüp, aynı zamanda3 çocuk babasıdır.

Sivas Şehrine 5 yıllık hizmet döneminde belediye başkanlığı yapan Doğan Ürgüp, çok sayıda ilki gerçekleştirerek, yeni projelere imza attı.