Doğalgaz çalışmalarını engelleyen FETÖ Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık mıydı?

Doğalgaz çalışmalarını engelleyen FETÖ Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık mıydı?
11:00 - Ağustos 27 2020 Perşembe

Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2015-2016 yılları arasında Enerji Bakanı olarak yaptığı görevde, daha sonra FETÖ üyesi olduğu anlaşılan bazı komutanların, yeni enerji kaynakları bulma çalışmaları sırasında Genelkurmay toplantılarında görev almasının engellendiğini açıkladı. , bu komutanın kim olduğuna dair soruları gündeme getirdi.

Dönemin Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda kurmay başkanlığı yapan 15 Temmuz darbecilerinin beyin takımında yer alan Koramiral Ömer Faruk Harmancık’ın bu çabalara karşı olduğunu hatırlattı. Adil Öksüz başkanlığındaki ayaklanma öncesi toplantılara katılan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı birçok basın kuruluşunu arayarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya kaçtığı yalanını pompalamaya çalıştı.

Tümamiral Ömer Faruk Harmancık’a Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsüne ilişkin çatı davasında 141 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, Harmancık’ı “anayasa ihlali” ve ” Cumhurbaşkanına suikast “ve 139 şehidin” kasten öldürülmesinden “139 kez, toplam 141 kez.

Darbe girişimine hazırlık olarak, 6 ve 9 Temmuz 2016 Ankara Konutkent örgütün firarileri Türkiye İmamı Fuar Yetim Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Deniz Kuvvetleri Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Genelkurmay Başkanlığı’nda sabıka kaydı belirlendi. Harmancık vekili olarak iz deliline de katıldı.

Harmancık’ın, darbe planı dahilinde Donanmanın teşkilatını yöneten ve yöneten ekip içinde basın sorumlusu olduğu belgelendi. Kalkış günü görevde bulunmamakla birlikte, darbe girişimi kapsamında hava harekatının merkezi olan Akıncı Üssü’ne geldiği ve özellikle medya kuruluşlarıyla çok sayıda görüşme yaptığı ortaya çıktı. Darbe girişimi ile ilgili olarak telefonla.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi