Pandemi sürecinde doğa kendini yeniledi

Pandemi sürecinde doğa kendini yeniledi
10:47 - Haziran 16 2020 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Çevre Mühendisi Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, yaşadığımız pandemi sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs salgını sürecinde iş yerlerinin açılmaması, fosil yakıt kullanımının düşmesi, taşıt kullanımının azaltılması ve bu gibi sebeplerden dolayı çevresel anlamda olumlu etkiler yaşandığını söyleyen Meltem Sarıoğlu Cebeci, dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılan bazı çalışmalarda azotdioksit değerlerinde de düşüş kaydedildiğinin görüldüğünü ifade etti.

Her ne kadar doğanın kendini yenilemesinin olumlu birşey olsa da kalıcı olmayacağını söyleyen Cebeci, öte yandan maske ve eldivenlerin doğaya gelişi güzel bir şekilde bırakılmasının da zararlar doğurduğunun altını çizdi. Prof.Dr. Cebeci bu tip atıkların özel poşetlerde 72 saat muhafaza edildikten sonra evsel atıkların yanına konulması gerektiğini söyledi. Cebeci ayrıca atık suların virüs taşıyabileceği yönünde bulgular olduğunu ve bu konuda atık su arıtma tesislerinde tekrar sulama suyu olarak kullanılan sulara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi