DNA örnekleri tüm foyalarını ortaya çıkardı!

DNA örnekleri tüm foyalarını ortaya çıkardı!
20:00 - Aralık 12 2020 Cumartesi

Geçtiğimiz aylarda Mersin’den Denizli’ye giden yolda otostop yaparak durdurdukları araçlardan çok sayıda gasp olayını gerçekleştiren 6 kişilik çete, Jandarma Suç Araştırma Ekipleri (JASAT) tarafından tespit edilerek ‘Avcı’ adlı operasyonla yakalandı. Tuzak’. Konya’nın Akşehir ilçesinde meydana gelen olayda kullanılan aracı yakaladı. Denizli’ye getirilen zanlılar, sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Sedef Y.’nin 8 adli sicil kaydı tespit edilirken, Duygu S.’nin 25 sabıkası vardı, 4 defa açık cezaevinden kurtuldu, Sibel Ö. 31 sabıka kaydı bulunan, 10 defa cezaevinden kaçan Ali Ç. 2, Elem Z. 10 ve Engin Z. 29 ayrı sabıka kaydı. JASAT ekibi, tıpkı bir dedektif gibi, çözülemeyen olayları gerçekleştiren şüphelilerin peşine düştü. JASAT timleri Sedef Y., (20) Duygu S., (36) Sibel Ö., (31) Ali Ç., (31) Elem Z. (44) jandarma dedektifi olarak bilinen jandarma ekiplerinin DNA örnekleri izlendi ve olayları araştırdı.

6 farklı ilde 10 olayın failinin DNA olduğu ortaya çıktı

JASAT ekipleri, 6 şüpheliden DNA örneklerini alarak 2009-2020 yılları arasında yaşanan olayları araştırdı. 6 farklı ilde 10 faili meçhul gasp ve hırsızlık işleyen kişilerin olduğu ortaya çıktı. 11 yıl önce Yozgat’ta, 2017 yılının Ağustos ve Eylül aylarında Mersin ve Ankara’dan 6 farklı aracın çalınması, 2018’de yine Mersin ve Antalya’da araçtan hırsızlık, 2020’de Konya’da yağma yöntemi olduğu ortaya çıktı. Mersin’de gasp olayı ile mala zarar verenler.

Fadıl Pişkin – Semih Can Yılmaz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi