Diyarbakır’da turuncu listede aranan terörist, 1 milyon liraya kadar ödülle etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır’da turuncu listede aranan terörist, 1 milyon liraya kadar ödülle etkisiz hale getirildi.
13:00 - Haziran 14 2020 Pazar

Lice köyünün kırsal kesiminde 1 teröristin tespit edilmesi üzerine Çağdaş köy, hava saldırısı ile gerçekleştirilen Lice Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan 1 terörist ve Lice Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan 1 terörist, 1 terörist , AK-47 Kaleshnikof piyade tüfeği ölü olarak ele geçirildi. 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 el bombası, 140 7.62 milimetre AK-47 piyade tüfeği kartuşu, 5 AK-47 piyade tüfeği dergisi, 1 terörist elbisesi, 1 termal giysi, 1 saldırgan yelek bulunurken kaliteli malzemeler kanıtlar koruma altına alınmış ve sahadaki diğer materyaller imha edilmiştir.

Engelli terörist turuncu listede 1 milyon ödül aradı

İl Jandarma Komutanlığı ve Lice İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen hava destekli operasyonda, ödüllü turuncu listede bulunan Amed devleti finans ve mühimmat memuru Seyit Batman’ın 1 milyon liraya.

İç güvenlik operasyonları kapsamında Hakkari ve Van İl Jandarma Komutanlıkları koordinasyonunda, Faraşin bölgesinde 2 terörist silahın yanı sıra hava destekli operasyona jandarma özel operasyonları ve jandarma komando birlikleri katıldı.

Son iki gün içinde Siirt, Faraşin bölgesi ve Diyarbakır’daki iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 7’ye yükseldi.

Bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Muhammet Romedi Yılmaz – Hasan Dayan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi