Diyarbakır’da Şiddet: 6 yaşındaki kız boğulma sonucu öldü

Diyarbakır’da Şiddet: 6 yaşındaki kız boğulma sonucu öldü
11:00 - Temmuz 11 2020 Cumartesi

Olay, dün akşam Bismil Tekel Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Evin Teker’in annesi ve babası sabah köylerde buğday toplamak için evden ayrıldı ve 6 yaşındaki kızlarını büyükbabası İsmet Teker’e bıraktı. Annesi ve babası evi terk eden Evin, büyükbabasının evinin bahçesinde oyun oynamaya başladı. İddiaya göre, bir süre uyuyan büyükbaba İsmet Teker, uyandıktan sonra küçük kızı hala bahçe duvarında ayakta buldu.

Bismil Devlet Hastanesine yakınları tarafından götürülen küçük kız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hastanede verdikleri ilk bilgilerde, küçük kızın akrabaları çocuğun epilepsi olduğunu, nöbet geçirdiğini ve nöbet sırasında kimsenin yanında olmadığı için yaklaşık bir saat boyunca nefes darlığı nedeniyle öldüğünü bildirdi.

Acil doktorların ilk muayenesinde, çocuğun boyunda bir ipi olduğu ve Evin’in bir ip ile boğulduğu tespit edildi. Dede savcılığa yaptığı açıklamada, akşam evin balkonunda otururken uykuya daldığını, belli bir uykudan sonra uyandığını ve uyandığı zaman onu aramaya başladığını söyledi. torununu Evin civarında bulamıyorum. Torununu Evin’i duvara oturduğunu ve başını duvara oturduğunu belirten İsmet Teker, büyükbabasının uyandığı ve uyuduğunu düşündüğü sırada yere çöktüğü bilgisini verdi.

Küçük kızının cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Hasan Gündüz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi