Diyarbakır’da dava sayısı artıyor, ikinci dalga endişesi devam ediyor

Diyarbakır’da dava sayısı artıyor, ikinci dalga endişesi devam ediyor
15:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan korona virüsü, tüm dünyayı etkileyerek hızla bir salgın haline geldi. Türkiye’de şu ana kadar 2 milyon 451 bin 700 test yapıldı, 36 bin 173 vaka tespit edildi. Bu davaların 146 bin 839’u iyileşmiştir. Korona virüsü nedeniyle 4 bin 746 kişi hayatını kaybederken, 631 kişi yoğun bakımda tedavi görmeye devam ediyor. Hükümet ve vatandaşların ‘evde kalmaları’ çağrılarının attığı adımların ardından yeni normalleşme süreci 1 Haziran’dan itibaren başladı.

10 gün içinde zirve yapılan vaka sayısı

Yeni normalleşme süreci ile vaka sayısındaki azalma ve iyileşen hasta sayısındaki artış devam ederken, ikinci endişe dalgası Diyarbakır’da başladı. Günde 3-5 olan vaka sayısı son günlerde hızla artmıştır. Son 10 gün içinde 350 yeni vaka hastaneye kaldırılırken, evde 550 kişinin karantinaya alındığı öğrenildi. Şehrin pek çok bölgesinin vatandaşları maske takmadığı ve sosyal mesafe olmadan hareket ettiği için, maske olmadan dışarı çıkma kararı, İl Sağlık Kurulunun karar verdiği önceki günden alınmıştır. Yasağın başlamasıyla yapılan teftişler sırasında caddeden çıkan vatandaşlara maske olmadan ceza davası açıldı. Vatandaşlar artan dava nedeniyle paniğe kapıldılar.

Hastane içi ve çevresi dezenfekte edildi

Öte yandan, korona virüsü hastalarının tedavi edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hastaneye yapılan başvuruların korona virüsü şüphesi ile yoğunlaştığı görülmüştür. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı dezenfeksiyon ekipleri bölgede dezenfektan çalışmalarına başladı. Hastane içinde ve çevresinde dezenfektan prosedürleri uygulanırken, hastaları terk ettikten sonra hastaneye vaka taşıyan ambulanslar da dikkatle dezenfekte edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından dün, İstanbul, Ankara ve İzmir’de vaka sayısının azalmaya başladığını, ancak İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kısmi bir artış olduğunu söyledi.

Sedat Irmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi