Dışişleri’nden AB’ye Doğu Akdeniz tepkisi!

Dışişleri’nden AB’ye Doğu Akdeniz tepkisi!
22:00 - Ağustos 20 2020 Perşembe

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Konseyi’nin 19 Ağustos 2020 tarihli video konferansının sonunda yapılan açıklamayla ilgili soruyu yanıtladı. Avrupa Konseyi’nin 19 Ağustos’ta düzenlediği video konferansı sonucunda yapılan açıklamada, Aksoy, 2020’de Konsey’in iki üye devletin rehberlik ve şantajlarının tutsağı olduğunu bir kez daha teyit ettiğini belirtti.

“Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa objektif ve dürüst olmalıdır. Daha önce kamuoyu ile paylaşıldığı gibi, diyalog ve işbirliğinden yana olan ülkemize sınırlama çağrıları yapılmamalı, AB üyelik dayanışmasını istismar eden başlıca partiler olan Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi’ne zarar verilmelidir. AB’nin çıkarları ve gerginliğin artması.

Soruna kalıcı bir çözüm için, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk çerçevesinde müzakere edilmesi gereken en başından itibaren öne çıkan konular Türkiye, kendisine yöneltilen haklarından feragat etmesi için olumlu adımlara cevap vermeye devam edecek “dedi.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi