Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a kınama!

Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a kınama!
10:00 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aksoy, Yunanistan’da ibadet amacıyla Ayasofya Camii-i Şerif’in açılmasına tepkiler hakkında soru söyledi:

“Yunanistan, Ayasofya Camii’nin İslam’a ve Türkiye’ye düşmanlığının açılış ibadetine bir kez daha açığa çıktı. Yunan Hükümetimiz ve Parlamento Üyelerimiz, kışkırtıcı ve şanlı bayraklarla düşmanca açıklamalarda bulunarak, halkın yakılmasına izin verildiğini kınıyoruz Selanik.

Ayasofya’da secde sindiremeyen Avrupa’nın şımarık çocukları yine sanrılıydı. Tarihin gerektirdiği dersi almayan bu ırkçı başkanlar, görkemli Bayrağımıza saygısızlık edenler Ege’deki kaderlerini hatırlamalıdır. Yunanistan, 567 yıla kadar uyanamadığı Bizans rüyasından uyanmalı ve bu tembellikten kurtulmalıdır. ”

“Türk azınlığı için AİHM kararının baskısı altında kayıtlı olan Müslümanların ülkesi, cami yıkımını kendi topraklarında görmezden gelirken, Yunanistansız caminin başkenti tek Avrupa ülkesi değil. milli egemenliğini kullanmak Türkiye’ye ders veremez “dedi.

“Türk milleti-i Kebir Camii’nin iradesine göre ibadete açılmış olan Ayasofya-i Şerif, topraklarımızın diğer kültürel varlıkları gibi Türkiye’ye ait, sonsuza kadar bizim mülkümüz ve korumamız olacak.

Ayasofya Camii’nin ibadet için açılması da 1972 UNESCO Dünya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Sözleşmesi’nin gereklerine uygundur.

Sophia-i Kebir Camii-i Şerif’in tüm dinleri kucaklayan Türkiye’deki tüm dini hak ve özgürlüklere bağlılık ve hoşgörü geleneği doğrultusunda, o zaman herkese açık olmaya devam edecektir. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi