Dışişleri Bakanlığı’ndan Fransa’ya Libya tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Fransa’ya Libya tepkisi
22:00 - Haziran 16 2020 Salı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ve Libya Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye ile ilgili iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yunanistan Avrupa Dışişleri Bakanı Dendias’ın Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın sorusuna yanıt olarak, “Ülkemizin Libya’ya karşı tutumunun iddiaları, Fransa’nın Libya’ya yönelik karanlık ve açıklanamayan politikasının yeni bir göstergesidir.” bir soruya yanıt olarak, bir açıklamada söyledi. .

Açıklamada, Fransa’nın zanlısı Hafter tarafından Libya krizini körüklemek için verilen desteğin şöyle ifade ettiği belirtildi:

“Fransa’nın Libya’daki meşru hükümeti devirmeye çalışan ve ülkede otoriter bir rejim kuran ve siyasi bir çözüm lehine olmadığını açık bir şekilde ilan etmeyen darbe ve korsan Hafter’a desteği, Libya krizini ateşledi . Fransa’nın bu yaklaşımı, Hafter’ı askeri yöntemlerde ısrar etmeye teşvik etti ve Libya halkının acı ve sıkıntısını artırdı. Libya’da barış ve istikrarın kurulmasının önündeki en büyük engel Fransa ve bazı ülkelerin BM Güvenlik Konseyi kararları lehine gayri meşru yapıları desteklemesidir. Türkiye, BM kararları çerçevesinde uluslararası toplum tarafından tanınan hükümetin talebi üzerine destek vermektedir. Ülkemiz meşru hükümetle birlikteyken, Fransa BM ve NATO kararlarına darbe ve gayri meşru bir insanın yanında. ”

Diyerek şöyle devam etti: “Türkiye, Libya’da kalıcı barış ve istikrarı sağlamak için BM himayesinde yürütülen çabaları desteklemeye devam edecek”

Türkiye’de Libya, vurgulanan açıklamada barış ve istikrarı sağlamak için yürütülen çabaları desteklemeye devam edecek, “Türkiye’nin Libya meşruyk, Fransa’daki faaliyetleri Suriye’de olduğu gibi bölgedeki bazı ülkelerin taşeronluk işlemlerini de sürdürüyor Endişe edilmesi gereken Fransa’nın bu karanlık ilişkileri… NATO müttefiklerinin bu şekilde davranması kabul edilemez… Türkiye, Libya’da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için BM himayesinde yürütülen çabaları desteklemeye devam edecek dedi.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi