Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye yaptırım tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye yaptırım tepkisi!
22:12 - Aralık 14 2020 Pazartesi

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin S-400 hava savunma sistemi temini nedeniyle Türkiye’ye yönelik tek taraflı yaptırımlar da dahil olmak üzere kararı kınadı. Türkiye, sevk edilen S-400 sistemlerini zamanında tedarik etmiyor ve atıfta bulunulan şartların herkes tarafından iyi bilindiğini belirten bir açıklamada, “Nitekim Başkan Trump şahsen pek çok kez Türkiye’nin haklılığını ortaya koydu. Öte yandan ABD, S-400 sistemlerini zamanında tedarik etmiyor. -400’ler, NATO sistemleri açısından bir zayıflık yaratacak, teknik temeli de yok, Türkiye’nin yanı sıra NATO, konunun siyasi önyargısından uzak bir amaç doğrultusunda, bu konuda teknik bir çalışma grubu kurulmasına da katılacak. ve tekrar tekrar ele alınmasını önerdiği gerçekçi zemin Bu bağlamda, ABD’nin meseleyi iki müttefike yakışacak şekilde diyalog ve diplomasi yoluyla çözme önerimizi kabul etmeyi reddetmesi ve tek taraflı yaptırımlara başvurması her türlü eylemdir. izinler.

Açıklamada, Türkiye’nin milli güvenliğinin gerekli gördüğü tedbirleri almaktan kaçındığını vurgulamak için şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, uygun gördüğü ve müdahale zamanlamasında bulunacağı kaçınılmaz olarak etkileyecek bu karara karşı ilişkilerimizde gerekli adımları olumsuz yönde atacaktır. Türkiye milli güvenliğin sağlanması için gerekli gördüğü tedbirleri almaktan kaçınmayacaktır. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu anlayışını bugün yayımladığı bu haksız yaptırım kararını yeniden gözden geçirmeye davet ediyor ve bir an önce ittifak ruhu meselesine göre Türkiye usulü diyalog ve diplomasi yoluyla ele almaya hazırız. bir kez daha vurgulayın. “

Mehmet Kalay

ALAKALI HABERLER

Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye S-400 yaptırımları

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi