Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy’un Fransa’daki tarih kitabı skandalına tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy’un Fransa’daki tarih kitabı skandalına tepkisi
20:12 - Eylül 6 2020 Pazar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, PKK / YPG’nin ayrılıkçı ideolojisinin Fransa’da okutulacak lise lise tarih-coğrafya ders kitabına dahil edilmesine ilişkin soruyu yanıtladı.

Fransa’da bir yayınevi tarafından liselerde okutulmak üzere hazırlandığı anlaşılan ders kitabında, PKK / YPG terör örgütünün ayrılıkçı ideolojisi doğrultusunda Kürtlerle ilgili açıklamaların yer aldığını belirtti. Örgütün sözde temsilcilerini ağırlayanlardan alınan cesurca icra edildiği açıktır. Fransa, Türkiye’nin hemen hemen her meselesinde bir dış politika tercihi inşa etmek için tezat oluşturuyor ve bu yapılırsa, tarih hukuku ve gerçekleri çarpıtma girişiminde bulunma endişesi taşıyor. Fransız yetkililer, Suriye’nin bölgedeki toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde, terörle mücadele operasyonlarımızı güvenlik ve istikrarı sağlamak için bir işgal girişimi olarak nitelendirdiler. Bu asılsız suçlamaların arkasında Barış Pınarı Harekatı ile terör devleti kurma planlarına vurduğumuz darbeden kaynaklanan derin hayal kırıklığı yatıyor “ifadelerini kullandı.

Aksoy, şunları kaydetti:

“Fransa, terör örgütü PKK / YPG’yi Suriyeli Kürtlerin görüş ve uyarılarıyla desteklemeye yönelik yaşamsal bir tehdide karşı Türkiye’nin milli güvenliğidir. Geçmişte elinde tutma hatası ısrar ettiğimiz için yaptığımız açıklamada muhteris siyasetçileri ve yöneticileri sorumsuz nefretlerinden ziyade geçerliliğini koruyor. gelecek nesiller tarafından zehirlendi Ders kitaplarındaki ideolojik dogmaların ve siyasi çıkarların çarpıtılması gelecek nesiller için ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Eğitim alanındaki bu hatadan bir an önce dönmek için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi