Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: “Irak makamlarının topraklarının PKK terör örgütü tarafından kullanılmamasını bekliyoruz”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: “Irak makamlarının topraklarının PKK terör örgütü tarafından kullanılmamasını bekliyoruz”
21:00 - Temmuz 5 2020 Pazar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak Başbakanı Sözcüsü ve Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonları hakkındaki açıklamaları hakkındaki soruyu yanıtladı. Sözcüsü Aksoy, Türkiye’nin sınır güvenliği ve Irak topraklarından kaynaklanan her türlü yıkıcı faaliyete karşı uluslararası hukuka karşı kendini savunma hakkı konusunda önlem alınması gereken istikrar temelinde belirlendi. Aksoy, “Irak yetkililerinin, kanlı terör örgütü PKK olan PKK’nın Irak’ta bulduğu yerlere karşı yürüttüğümüz Pençe operasyonları hakkında yaptığı açıklamalara zamanında cevap verdik. Irak makamlarından bazı yeni ve asılsız ifadeler bu konuda geliyor. Bu vesileyle, Irak yetkililerinin uluslararası hukuk ve Irak Anayasası’ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve topraklarının PKK terör örgütü tarafından kullanılmamasını beklediğimizi ve PKK ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Irak güvenliğini tehdit ediyor ve egemenliğini ihlal ediyor. Bu beklentiler karşılanmadığı takdirde, Türkiye, Irak topraklarından kaynaklanan her türlü aleyhte istikrara karşı güvenlik ve uluslararası hukuka bağlı savunma haklarının istikrara yönelik olarak gerekli önlemleri almaya kararlı “dedi.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi