Dışişleri Bakanlığı: Sivil kayıplara neden olan Ermeni saldırısını kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Sivil kayıplara neden olan Ermeni saldırısını kınıyoruz
11:00 - Eylül 27 2020 Pazar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Ermenistan’ın bu sabah Azerbaycan’a düzenlediği saldırı ile ilgili soruya cevabı

“Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin bu sabah Azerbaycan ordusu, Terter bölgesine bağlı Kapanlı ve Ortakerbent, Ağdam yöresinden Çıraklı ve Ortakerbent, Fuzuli bölgesinden Alhamlı ve Şükürbeyli ile cephede ateşkesi ihlal ettiğini öğrendik Cebrail bölgesi, ağır silahlarla yoğun bir şekilde ateşe verdiklerini öğrendik.

Uluslararası hukukun açık bir ihlali olan ve sivil kayıplara neden olan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan, bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha gösterdi.

Azerbaycan halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için elbette meşru müdafaa hakkını kullanacaktır. Bu süreçte Türkiye’nin tek yürek olarak Azerbaycan’a desteği dolu. Azerbaycan’ın istediği gibi yanında olacağız.

Uluslararası toplumu dürüstlerin yanında olmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi