Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ‘S-400’ü aldığımızı ve bu işin bittiğini söyledik’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ‘S-400’ü aldığımızı ve bu işin bittiğini söyledik’
15:00 - Mart 24 2021 Çarşamba

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmemiz yapıcı bir ortamda gerçekleşti. Bazı konularda görüş ayrılığı içinde olduğumuz sır değil. Gerek S-400’lerin gerek ABD’nin PKK ve PYD’ye verdiği desteğin ilişkimizi olumsuz etkileyen unsurlar olduğunu biliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “S-400’ü aldığımızı ve bu işin bittiğini söyledik” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PKK’nın son zamanlarda artan saldırılarını da hatırlattık. Suriye konusunu insani boyutlarıyla da ele aldık” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gerek Türkiye’den gerek Avrupa Birliği’nden (AB) olumlu adımlar atıldı. AB’nin artık oyalama yerine şartlı cümleler yerine belli alanlarda somut adımlar atması gerekiyor. Vize serbestisi ve gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi konusu gerçekleşmeli. Bu anlaşmanın güncellenmesini siyasi şartlara bağlamak gerekiyor. AB’nin sözlerini tutması gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm için çaba sarf ediyoruz. Bizim teklifimiz üzerine Birleşmiş Milletler toplantı düzenleyecek. AB toplantıya gözlemci olarak katılmak istedi. Biz Türkiye olarak son derece yapıcıyız ama Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin haklarını koruma konusunda da son derece kararlıyız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi