Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ‘Salgından öğrenebileceğimiz dersler olduğuna inanıyorum’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ‘Salgından öğrenebileceğimiz dersler olduğuna inanıyorum’
14:00 - Temmuz 28 2020 Salı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu’nda düzenlenecek olan “Asya’da Bölgesel İşbirliğini Teşvik Etmek İçin Pandeminin Etkilerinden Yararlanma” başlıklı online web seminerine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, bunun eşi görülmemiş bir küresel salgının ortasında olduğunu belirterek, “Pandemi küresel bir stres testidir ve dünyamızın eksikliklerini göstermektedir. Günlük rutin değişti, sağlık sistemleri çöktü. İnsanların ve yiyeceklerin akışı sınırlıdır. Havayolları filolarını karaya çekti. Temel gıda ve ilaçlara erişim birçokları için zorlaştı. Tüm bunların yanında, krizlerin fırsatlar yarattığını da unutmamalıyız. ”

Çavuşoğlu, “Salgın sonrası için sürdürülebilir kalkınmaya odaklanmalıyız. Salgından çıkarabileceğimiz dersler olduğuna inanıyorum.” Kimse güvende değil Küresel sorunlara karşı dayanışma içinde olmalıyız ve birlikte hareket etmeliyiz.Küresel sorunlar küresel çözümler gerektiriyor.Türkiye, küresel girişimin bir parçasıydı ve diğer sektörleri destekledi. 141 ülkeye ve 5 uluslararası kuruluşa tıbbi destek gönderdik. Türkiye’nin tıbbi yardım sağlayan ikinci büyük ülkesi olan Türkiye, tahliye çalışmalarının kapsamı olarak Türkiye olarak 139 ülkeden 95 bin Türk vatandaşını eve getirdik, küresel çabaları tamamlamak ve küresel tehditlerin etkileri. ”

İlker Turak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi