Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ‘Ermenistan akla gelsin, biz Azerbaycan’ın yanındayız’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ‘Ermenistan akla gelsin, biz Azerbaycan’ın yanındayız’
14:12 - Temmuz 13 2020 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında gündemde bir açıklama yaptı. Libya, Suriye, Ermenistan ve Ayasofya ile ilgili soruları cevaplayan Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Ermenistan’ın Azerbaycan askerlerine saldırısına tepki gösteren Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Ermenistan hain bir saldırı yaptı ve dört kardeşimiz şehit oldu. Kabul edilemez, zihninin yanı sıra Azerbaycan yalnız değil. Bugün Azerbaycan Dışişleri Bakanı’nı arayacağım, bir değerlendirme yapacağız. ”

“UNESCO’nun bazı açıklamalarını gördük, şaşırdık”

Ayasofya Camii de Çavuşoğlu’nun açılış ibadetiyle ilgili olarak, “Türkiye’nin egemenlik hakkı hakkına müdahale ederek şiddeti reddediyoruz. Burada “yıllar önce bir cami olarak hizmete girdiğinde, hiç bozulmamış mı, bozulmamıştır. Atalarımızın mirasını korumak zorundayız. UNESCO’nun bazı açıklamalarını gördük, şaşırdık.

“Yunanistan’ın bu konuda konuşma hakkı yok”

Yunanistan’ın başkentinde camisi olmayan tek ülke olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Batı Trakya Türklerine karşı zulmü görüyoruz. Yunanistan, korona gibi davranarak duaları susturdu. Yunanistan’ın bu konuda konuşma hakkı yok.”

Libya’daki son durumu değerlendiren Çavuşoğlu, “Şu anda bir ateşkes varsa, bu Libya hükümeti için yararlı olmayacak. Çünkü endişeleri var. Hafter samimi değil. Bu yüzden Libya’nın yol haritasını görmek istiyorum ateşkes tutumu haklı olsun, ateşkes işareti, Libya hükümetinin söz konusu olması halinde, diyor. Şartlar. Sirte ve Cufra’ya ve Libya hükümetine verilmeli, biz de onları Rus tarafına aktarıyoruz. Türkiye olarak ve siyasi çözümün tek çözüm olduğuna inanıyoruz “dedi.

“Doğu Akdeniz politikamız çok açık”

Çavuşoğlu Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikasından bahsettiğini ifade eden, “Türk milleti yüzde 100 ilgi çekiyor olsa da bazı meseleleri kabul edemeyen insanlar da var. Doğu Akdeniz politikamız çok açık. Büyük oyunu kırdık Kıbrıs Rum tarafı ile ilgili anlaşmaların tek taraflı sondajı ve kıta sahanlığı ile Yunanistan, Mısır ve İsrail gibi ülkelerle müzakerelere devam etmek için Türkiye’yi dışlamayı amaçlıyordu ”dedi.

Fransa’nın Libya politikasını da eleştiren Çavuşoğlu, “Fransa Libya’da bir bölücü ve kapıcıyı destekledi. Orada kaybetmeye başladığında rasyonellikten uzaklaştılar.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi